Boy Jansen (l) en Addie Compen, alias JanseDeCoomp. Foto: Sharon Woudstra
Boy Jansen (l) en Addie Compen, alias JanseDeCoomp. Foto: Sharon Woudstra (Foto: addiecompen)

Eerste theatervoorstelling Boy Jansen en Addie Compen

Boy Jansen en Addie Compen, alias JanseDeCoomp, brengen rond de jaarwisseling vier keer hun eerste voorstelling 'Ruik er eens aan' op de planken in theater Cinema Walburg in Hamont.

BUDEL - Jansen en Compen zijn in Heeze-Leende geen onbekenden. Jansen is er een graag geziene artiest op tonpraatavonden. Maar ook in de regio en daarbuiten is zijn kletspraat bekend. Tijdens het Keienbeiters Kletstoernooi won hij dit jaar zelfs de hoogst te behalen onderscheiding: De Zilveren Narrenkap. Daarnaast speelde hij vele jaren toneel bij ONA in Budel-Schoot en was hij regisseur van KNAL Leende en van Bloed, Zweet en Tranen tijdens de Brabantsedag in Heeze.

Ook Addie Compen beschikt over een flinke dosis theaterervaring. Hij staat wekelijks op het podium als lid van het feestduo Lawineboys, dat al bijna 20 jaar door binnen- en buitenland reist met hun hits 'Joost', 'Zuipen' en het met een gouden plaat bekroonde 'Sex met die Kale'. Ook Compen stond 11 jaar in de ton en was vele jaren lid van toneelvereniging ONA.

Compen en Jansen bundelen hun krachten in de avondvullende voorstelling: 'Ruik er eens aan'. Het viel voor de twee Budelnaren niet mee om hun agenda's af te stemmen. "Meestal zat ik in deze periode van het jaar in Oostenrijk", aldus Compen, die samen met zijn Lawineboys-college Koen Steenbergen jarenlang een après-ski bar in de Oostenrijkse plaats Hinterglemm runde. Voor Jansen vallen de voorstellingen net voor het moment waarop het tonpraatseizoen in volle hevigheid losbarst.

De combinatie tussen beide Budelnaren is ontstaan door hun liefde voor het toneel, hun niet-te-stoppen podiumdrang en hun gezamenlijk gevoel en voorkeur voor kluchtige humor. Dit alles komt samen in een revue-achtige voorstelling waarin sketches, stand-up comedy, improvisatie en kluchtig toneel elkaar afwisselen.

De voorstellingen zijn op 27, 29, 30 december en 3 januari in Cinema Walburg in Hamont. Alle voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Mensen die nog geen kaarten hebben kunnen zich inschrijven voor de reservelijst. De voorstellingen beginnen telkens om 20.15 uur. Voor meer informatie zie: www.jansedecoomp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden