Officiële aftrap bouw mfa Leende

Roy de Leijer

Kinderen leggen fundament

Na jaren van wachten is op dinsdag 24 september in Leende het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw gemeenschapshuis in combinatie met een basisschool en kinderopvang.

LEENDE - De bouwvakkers die werk maken van de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Leende, kregen vorige week hulp van heel wat extra 'handjes'. Het waren de kinderen van basisschool De Triangel en kinderopvang Korein Kinderplein die hielpen bij de nieuwbouw in het centrum van Leende. Samen verzorgden zij de officiële starthandeling. Op symbolische wijze legden ruim 250 kinderen het fundament van hun nieuwe onderkomen. Emmers met beton werden door de kinderen als volwaardige bouwvakkers aan elkaar doorgegeven om ze in een funderingskist leeg te schudden.

De oudste leerling van de school en de jongste bezoeker van Korein Kinderplein zetten vervolgens hun handafdruk in het beton. Hiervan wordt een stoeptegel gemaakt die later een speciaal plaatsje in het nieuwe schoolplein krijgt.

In de nieuw multifunctionele accommodatie is ruimte voorzien voor een nieuw gemeenschapshuis, met een cultuur- en sportzaal, een kinderopvang en een basisschool.

Schooldirecteur Mari Kokke is blij met de start van de werkzaamheden: "We zouden destijds voor een periode van drie jaar naar de schoolwoningen in de Breedvennen gaan. Na bijna elf jaar wachten zijn we honderd procent zeker dat de nieuwe school er komt."

Aarts Bouw uit Leende is na de zomervakantie begonnen met de grondwerkzaamheden. De contouren van het nieuwe complex moeten aan het einde van dit jaar zichtbaar zijn. De planning is dat rond de jaarwisseling het dak op het gebouw gaat. Hierna start de afbouwfase.

Als alles volgens planning verloopt, dan wordt de nieuwe multifunctionele accommodatie op de hoek van de Kerkstraat en de Dorpstraat eind oktober volgend jaar opgeleverd.

Daarna wordt gemeenschapshuis De Meent gesloopt, zodat rond de mfa onder andere de speelplaats voor het kindcentrum, parkeerplaatsen en paden aangelegd kunnen worden. Ook kunnen dan de 26 koopwoningen gebouwd worden op de plek waar het tijdelijke park was. Als het nieuwe complex klaar is, kan de gymzaal aan het Marijkeplein worden gesloopt. Hier bouwt woningcorporatie woCom huurwoningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden