Foto:

Lionsclub Kempenland verzamelt vreemd geld voor het goede doel

Via een verzamelzuil bij Albert Heijn in Heeze en de Plus supermarkt in Leende gaan de leden van de Lionsclub Kempenland vreemd en oud geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden.

Loco-burgemeester J. de Bruijn is op 26 september om 10.15 uur bij AH in Heeze om de actie te openen. Op 27 september om 10.45 uur is burgemeester Paul Verhoeven bij de Plus in Leende om ook daar de actie te openen.

Elke Nederlander heeft wel vreemde en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil kan er een zinvolle bestemming aan gegeven worden.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De besteding gaat volgens het 'Robin Hood' principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro boven de kostprijs. Met deze bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl

De Lionsclub Kempenland is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim 100.000 euro bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

Meer berichten