Tom wint NK Striptekenen 2019

Foto:

Leende - Tom van Helvoort uit Leende is NK kampioen striptekenen geworden in de leeftijdscategorie van 15 tot 17 jaar. Hiermee gaat het kampioenschap voor de tweede maal op rij naar Leende, want vorig jaar werd zijn tweelingbroer Pim al kampioen.

Tom deed voor de derde keer mee en wist goed in te spelen op het thema van de finale 'Dating'. Met het oog op loverboys en vrouwenhandel gaf hij hier zijn geheel eigen draai aan. Om de donkere sfeer te benadrukken heeft hij zijn strip gemaakt met houtskool, een niet alledaagse keuze voor een strip.

Aan het NK Striptekenen deden 300 deelnemers uit heel Nederland mee aan de voorronden. Uit alle inzendingen heeft de jury 18 finalisten gekozen, verdeeld over de leeftijdsgroepen 9 tot en met 11, 12 tot en met 14 en 15 tot en met 17 jaar. De finale vond plaats op het stripfestival in Breda. In de finale moesten alle deelnemers binnen een 2,5 uur tijd een strip maken rondom een thema wat pas vlak voor het startschot bekend wordt gemaakt.

Toekomst
Na het winnen van het kampioenschap heeft Tom kennisgemaakt met een uitgever, dus wie weet wat er in de toekomst te verwachten valt. In ieder geval zal zijn winnende strip in de Eppo verschijnen.
 

Meer berichten