Van links naar rechts: Paul van de Weijer, Tom van Mensvoort, Peter van de Weijer en Marc van de Weijer.
Van links naar rechts: Paul van de Weijer, Tom van Mensvoort, Peter van de Weijer en Marc van de Weijer. (Foto: )

Wensen zorgen voor genietmomentjes

Roy de Leijer

Hart voor Leenderhof

Haringhappen, barbecueën, of een in een ritje in een sportwagen of oldtimer. Met deze en andere activiteiten wil Hart voor Leenderhof hartenwensen van de bewoners van het gelijknamige zorgcentrum in Leende in vervulling laten gaan.

LEENDE - Bewoners van zorgcentrum Leenderhof in Leende komen door hun leeftijd en vaak kwetsbare gezondheid niet meer zoveel buitenshuis. Om hen te trakteren op leuke uitstapjes of activiteiten in het zorgcentrum heeft Hart voor Leenderhof het initiatief genomen voor een wensboom. Bewoners, hun kinderen of het verplegend personeel kunnen hierin een kaartje hangen met een hartenwens. De activiteiten zijn onder meer gericht op het laten herbeleven van oude herinneringen. Dat kan bijvoorbeeld door een bezoek te maken aan de geboorteplaats of het ouderlijk huis van een bewoner.

Bewoner Peter van de Weijer had een grote hartenwens: een ritje maken in een snelle Porsche. Zijn wens ging afgelopen zaterdag in vervulling in het bijzijn van zijn zoons Paul en Marc. Gadegeslagen door veel terrasbezoekers stapte Van de Weijer zaterdagmiddag op het marktplein in Leende in de blinkende Porsche 911 Carrera van Tom van Mensvoort.

"Het is heel leuk dat mijn vader zelf met deze wens is gekomen. Voor ons was het in eerste instantie een verrassing. Van autoritjes geniet hij echter altijd. Ook spaarde hij vroeger schaalmodellen van auto's en keek hij altijd naar autoprogramma's op televisie", zegt zoon Paul. Broer Marc vult aan: "Hij heeft al een keer eerder in een Porsche gezeten. Dat was in Spanje in de auto van een vriend."

Het idee voor de wensboom van Hart voor Leenderhof is twee jaar geleden ontstaan. In de boom kunnen bewoners, hun kinderen en het verplegend personeel van het zorgcentrum wensen hangen. "Vaak gaat het om extra activiteiten die de bewoners leuke momenten bezorgen. Het zijn kleine dingen die het leven weer even groots maken", zegt initiatiefneemster Adriënne Hogenhuis.

De afgelopen maanden zijn er verschillende wensen in vervulling gegaan. Zo hield Hart voor Leenderhof eerder dit jaar onder meer een pannenkoekendag voor de bewoners van het Leendse zorgcentrum, waarbij de verse pannenkoeken werden geserveerd door leerlingen van basisschool De Triangel. Ook werden de ouderen getrakteerd op aardbeien met ijs én een barbecue.

Als het aan Hogenhuis ligt krijgt het initiatief volgend jaar een vervolg. De komende maanden staan er nog verschillende activiteiten op de rol, zoals een bezoek aan een kinderboerderij. Hogenhuis: "Verder is er onder meer een bewoner die een ritje in een oldtimer wil maken."

Voor het realiseren van de wensen is Hart voor Leenderhof afhankelijk van giften en de medewerking van bedrijven en particulieren.

Donaties voor Hart voor Leenderhof zijn welkom op rekeningnummer: NL35RABO0317352288, Stichting Vrienden Valkenhof ter attentie van Hart voor Leenderhof.

Meer berichten