Water is een vast ingrediënt voor veel succesvolle zeskampspellen. Foto: archief Theo van Sambeek
Water is een vast ingrediënt voor veel succesvolle zeskampspellen. Foto: archief Theo van Sambeek (Foto: )

Niet kracht maar tactiek belangrijk

Roy de Leijer

Achtste editie 6kamp Sterksel

Liefhebbers van spectaculaire, levensgrote zeskampspellen en gezelligheid komen dit weekend aan hun trekken in Sterksel. Daar wordt op zaterdag 7 en zondag 8 september de achtste editie van 6kamp Sterksel gehouden.

STERKSEL - De voorbereiding op het spellenspektakel in Sterksel is inmiddels in volle gang. Op een van de weilanden van de familie Noordman aan de Pastoor Thijssenlaan wordt al vanaf zaterdag flink geklust. Het opbouwen van de zeskampspellen en de inrichting van het terrein nemen behoorlijk wat tijd in beslag, weet medeorganisator Stef Noordman: "Volgens goed gebruik worden er veertien spellen uitgezet, waaronder een verrassingsspel op zondagmiddag."

Het evenement wordt op zaterdag afgetrapt met een feestavond. In de feesttent staat die avond de eerste beproeving op de rol, waarbij de teams alvast de eerste punten voor het zeskamp kunnen verdienen. Het thema van het programma op zaterdag is 'Viva Las Vegas'.

Doe-het-zelf

Liefhebbers van klauteren, plonzen en springen kunnen zich op zondag helemaal uitleven op het zeskampterrein aan de Pastoor Thijssenlaan. Achter de schermen wordt er al een paar maanden aan nieuwe uitdagende doe-het-zelf-zeskampspellen gewerkt. Noordman: "Dit jaar zijn we in de bouwvakantie begonnen met het maken van de spellen. Net als voorgaande edities worden er vier nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd."

Voor het zeskamp worden vaak kleine gezelschapsspellen als basis gebruikt. Die spellen worden vervolgens door vrijwilligers in het groot nagebouwd. Noordman: "Een van de nieuwe spellen, 'Kip op de stok', is daar een voorbeeld van. Het zeskampspel is geïnspireerd op de 'Toren van Pisa'. Bij onze variant moeten de deelnemende teams met een grote stok kippen op hun plaats zetten."

Vaste ingrediënten

Water is een vast ingrediënt voor veel succesvolle spellen. Ook de zeephelling is een blijvertje bij 6kamp Sterksel. Het zijn veelal behendigheidsspellen, waarbij niet kracht maar tactiek belangrijk is. Jong en oud nemen kunnen daardoor deel aan de zeskamp.

Het idee voor 6Kamp Sterksel is ontstaan vanuit de Stichting Jeugd Vakantie Week. Daar wordt ieder jaar voor kinderen een zeskamp gehouden.

In het eerste jaar namen er tien teams deel aan 6Kamp Sterksel. Noordman: "Voor de editie van 2019 hebben zich bijna twintig teams zich ingeschreven." De deelnemers komen niet alleen uit Sterksel, maar ook uit de andere Heeze-Leendse kernen en uit buurdorp Maarheeze.

Het programma van 6kamp Sterksel start zaterdag om 20.30 uur. In de feesttent aan de Pastoor Thijssenlaan in Sterksel is er een optreden van DJ Hardy. De eerste spelronde van het zeskamp begint zondagmorgen omstreeks 10.00 uur. DJ Maat zorgt voor de muzikale omlijsting. De entree is gratis.

Voor meer informatie zie: www.6kampsterksel.nl

Meer berichten