In navolging van onder meer Heeze (archieffoto) krijgt ook Soerendonk een eigen dorpsquiz.
In navolging van onder meer Heeze (archieffoto) krijgt ook Soerendonk een eigen dorpsquiz. (Foto: )

Eerste editie van de ZurriKwiz

SOERENDONK - In navolging van omliggende dorpen als Heeze en Leende krijgt ook Soerendonk een eigen dorpsquiz. De eerste editie van de ZurriKwiz vindt plaats op zaterdag 7 september.

Afgaande op het aantal inschrijvingen lijkt de dorpsquiz een groot succes te worden. Medeorganisator Jeroen Henkelman: "We hadden gerekend op ongeveer 15 teams, maar het zijn er 33 geworden. Daarmee is ons limiet bereikt."

De deelnemende teams bestaan telkens uit zo'n vijftien tot twintig personen. "Dat betekent dat bijna een derde van het totale aantal inwoners op 7 september deelneemt aan de ZurriKwiz", zegt Henkelman, die de quiz samen met dertien dorpsgenoten organiseert.

Inwoners gaan aan de slag met tientallen kennisvragen en doe- en zoekopdrachten. Soerendonk staat daarbij vanzelfsprekend centraal. Veel meer wil Henkelman vooralsnog niet kwijt over de quiz. "De deelnemers wacht in ieder geval een flinke uitdaging", aldus de Soerendonker.

De teamcaptains worden op 7 september om 15.00 uur verwacht in café-zaal De Bout in Soerendonk om de quizboeken op te halen. Henkelman: "De teams hebben tot klokslag 20.00 uur de tijd om de ingevulde quizboeken in te leveren. Dan start voor ons het nakijkwerk. Vanaf 21.00 uur is er nog een finalespel in De Bout." Hier vindt aansluitend ook de prijsuitreiking en een feestavond plaats.

Meer berichten