Veilig verkeer & slimme logistiek op BD

Foto: Bert Keet

Elk jaar is het weer een heel gedoe: het om- en opbouwen van 'Theater Heeze', terwijl het dorp Heeze z'n dagelijkse ding blijft doen. Met deze logistieke en verkeersmaatregelen lukt dat, en ook nog op een veilige manier.

HEEZE – De 14 tribunes (met zo'n 2.300 zitplaatsen in de vrije verkoop) schieten als paddenstoelen uit de grond! Op vrijdagavond 23 augustus na de winkelsluiting worden al parkeerplaatsen afgezet voor de tribunebouw; parkeren is dan niet mogelijk.

Jan Deckersstraat: Tribune 1 ter hoogte van tableaux. Tribune 2 Optiek Vd Leur Tribune 3 Flowers Tribune 4 Tonnaer Tribunes 5-6-7 Gemeentehuisplein – Schoolstraat (T5 is alleen voor genodigden). Kapelstraat: Tribune 8 Action Tribune 9 Snuffelhal Tribune 10 Rabobank Tribune 11 Coloury Tribune 12 Kunnen Tribune 13 Olav (Alleen voor genodigden). Strabrechtplein: Tribune 14.

Zondag 25 augustus

Vanaf 8.00 uur wordt al het doorgaand (gemotoriseerd) verkeer omgeleid. De hele kern van Heeze is van 8.00 tot 19.30 uur afgesloten voor verkeer. Parcours en pleinen zijn ook afgesloten voor fietsers, scooters en brommers. Er geldt een calamiteitenroute die wordt vrijgehouden voor eventueel benodigde hulpdiensten. Op die route mag je niet stilstaan of parkeren, en dat geldt ook voor de aanwonenden. Verkeerd geparkeerde auto's op die route worden weggesleept. Bij wegafsluitingen staan verkeersregelaars wiens aanwijzingen altijd moeten worden opgevolgd. Alle verkeersmaatregelen (en vergunningen) zijn te vinden op heeze-leende.nl/verkeer. Toch is Brabantsedag goed bereikbaar:

Met de trein: op NS Station Heeze komen de stoptreinen uit Weert en Eindhoven. Met de fiets kan ook prima. Er zijn zes door Geldropse scoutingvrijwilligers bewaakte fietsenstallingen (1 euro per fiets, 0,50 per kinderfiets, 2 euro per scooter/brommer): F1. Europalaan F2. Leenderweg, bij de Welkoop F3. Ginderover bij dierenspeciaalzaak Beelen F4. Dorpshuis 't Perron F5 Molenstraat, parkeerplaats achter de Action F6 Deken de Bruijnplein. Met de auto: Er zijn zes parkeerterreinen (maar vol = vol). In bijna alle wijken is parkeren verboden omdat de calamiteitenroute vrij moet blijven; daar geldt een wegsleepregeling die strikt wordt nageleefd! Parkeer dus vooral op (4 euro per auto): P1. Muggenberg P2. Leenderweg P3. Sportpark 't Lambrek P7. Nieuwe Hoeven (is gratis in de hele wijk maar beperkt aantal plaatsen, volgens normale verkeersregels voor parkeren). P4 bij 't Perron is alléén voor mensen met een officiële gehandicaptenparkeerkaart en P5 alléén voor genodigden met door Stichting Brabantsedag toegestuurde parkeerkaart.

Voor bezoekers in een rolstoel: Er zijn twee plaatsen speciaal voor rolstoelgebruikers, waar vlakbij ook aangepaste wc's zijn: voor slagerij Van Hoof (Ginderover) en voor de Action (Jan Deckersstraat).

Vanaf het NS Station en de parkeerterreinen is het een klein wandeltje naar het paradeparcours en de vijf sfeer&smaakpleinen.

Je komt de Brabantsedag op twee manieren binnen: óf je woont aan het paradeparcours óf je koopt of toont je entreeticket bij één van de vele ingangen. Alle kassaposten hebben scanners voor e-tickets: K1 Ginderover, K2 Oude Stationsstraat, K3 Emmerikstraat, K4 Schoolstraat, K5 Molenstraat, K6 Sint Nicassiustraat, K7 Prins Bernhardlaan, K8 Geldropseweg, K9 Pastoor Spieringslaan, K10 Strabrecht en K11 Boschlaan.

Tijdens de theaterparade geldt: voor ieders veiligheid is het verboden op het parcours te komen! Fotograferen mag, maar vanachter de hekken (geldt óók voor fotografen met perskaart); alleen eigen Brabantsedagfotografen mogen op het parcours werken.

Meer berichten