Zes Kir Nix werd zaterdag verkozen tot het 'Gezelligste Clubke van Heez'.
Zes Kir Nix werd zaterdag verkozen tot het 'Gezelligste Clubke van Heez'. (Foto: )

Zes Kir Nix is 'Gezelligste Clubke'

Roy de Leijer

Sponsorprijs voor De Handwerktafel

Na de 'Gezelligste Mens van Heez' is er nu ook het 'Gezelligste Clubke van Heez'. Die eer viel zaterdag te beurt aan Zes Kir Nix. Naast de eretitel won de cabaretgroep de Fez-bokaal, een cheque van 500 euro én een pot augurken.

HEEZE - Clubs in alle soorten en maten konden zich tot 1 juli inschrijven voor de verkiezing het 'Gezelligste Clubke van Heez'. "Vriendengroepen, verenigingen of clubjes waar niemand het bestaan van af weet, alles was mogelijk", zegt Berry Knapen van de stichting Vrienden van Heeze.

De stichting ging in 2017 met de verkiezing 'Gezelligste Mens van Heez' op zoek naar de meeste gezellige inwoner van het dorp. Deze eretitel werd gewonnen door Willy Haans.

Voor de nieuwste verkiezing hadden zich in totaal 21 teams aangemeld, waaronder De Natneckuh, Het Inventielke, F1-Brassers en de Mutsenclub 1 en 2. De 'clubkes' konden zichzelf presenteren via de Facebookpagina van de Vrienden van Heeze. Een jury heeft zich vervolgens over de inzendingen gebogen. Knapen: "Er waren verder geen spelregels. Alles mag bij ons, zolang het maar gezellig is."

Niet alleen het 'Gezelligste Clubke van Heez' werd zaterdagavond bekend gemaakt. Ook de sponsorprijs werd uitgereikt. Knapen: "Deze prijs gaat naar een club die niet gewonnen heeft, maar waarvan we vinden dat ze een aparte vermelding verdient. Dit omdat er ook iets goeds voor de samenleving gedaan."

Sponsoren mochten alleen meedoen als ze geen financiële bijdrage zouden leveren. Knapen: "De sponsorprijs vertegenwoordigt alle sponsoren die altijd klaar staan voor de verenigingen en clubs in Heeze."

Op de podiumwagen bij Tapperij De Zwaan mochten de dames van De Handwerktafel uit handen van Inge Maas de sponsorprijs - 150 bitterballen - in ontvangst nemen. De leden van De Handwerktafel komen iedere dinsdagochtend in dorpshuis 't Perron bij elkaar om de breien, te haken en te kletsen. Het initiatief is afkomstig van een mantelzorger, die zich realiseerde dat het fijn is om ergens naar toe te kunnen als het thuis heel zwaar is.

Aansluitend mocht Willy Haans het 'Gezelligste Clubke van Heez' onthullen. De bijbehorende Fez-bokaal (een verwijzing naar de Britse komiek Tommy Cooper), cheque én pot augurken werden met veel enthousiasme in ontvangst genomen door Zes Kir Nix

De cabaretgroep was vele jaren vaste klant op de Heezer ArtiestenAvonden. De laatste jaren toert het achttal tijdens de carnavalsperiode door de regio. De mannen staan ondertussen al ruim 22 jaar op het podium. Ze treden ook regelmatig op bij liefdadigheidsvoorstellingen. De drie aanwezige leden hadden al snel een bestemming gevonden voor de cheque van 500 euro. Frank Bukkems: "Van het geld kopen we een nieuwe frietpan, die mag namelijk niet ontbreken bij onze repetities."

Volgens Knapen is het niet ondenkbaar dat er een vervolg komt op de verkiezing. "Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de verkiezing van de gezelligste straat."

Meer berichten