Een vrolijke groep van VakantieKomité Heeze. Kinderen kunnen zich nog per dag inschrijven www.vakantiekomiteheeze.nl
Een vrolijke groep van VakantieKomité Heeze. Kinderen kunnen zich nog per dag inschrijven www.vakantiekomiteheeze.nl (Foto: )

Sport, spel en plezier voor Heezer kids

Fransje Thijssen

VakantieKomité Heeze

Het bestuur en de leiding van VakantieKomité Heeze kan haast niet wachten tot het zover is: Op maandag 12 augustus begint voor de 62e keer de vakantieweek voor kinderen vanaf groep 3 tot en met de brugklassen. Zij zorgen voor een onvergetelijke week met leuke dagactiviteiten voor gemiddeld 60 kinderen per dag. Leider Dennis Keuten (44) fungeert als de 'spin in het web', hij doet al 25 jaar mee en vindt het heel gewoon om hiervoor een week vrij te nemen van zijn werk: "Dat doen we allemaal!"

Heeze - In januari beginnen ze met het bedenken van een thema, het maken van plannen en worden er commissies gevormd van mensen die verantwoordelijk zijn voor een bepaald onderdeel. Dennis: "Er wordt niet gekampeerd of ergens overnacht, de meeste activiteiten spelen zich in of rond Heeze af, behalve de bustochten." Op maandag hoeven de inwoners van Heeze niet te schrikken als ze plotseling een vos tegen het lijf lopen. Er is dan een speurtocht, een vossenjacht, met opdrachten en hints om te ontdekken waar vossen zich schuil houden. Op dinsdag gaat de Kleine Bustocht naar amusementspark Tivoli in Berg en Dal. Het Mega Sportfestijn is op woensdag op het sportterrein van RKSV Heeze met een grote stormbaan, een kartbaan en een bungeerunbaan. Ook mogen de kinderen uitproberen hoe lang ze het volhouden op een rodeostier. De Grote Busreis op donderdag gaat al vanaf de beginjaren naar Bobbejaanland en is altijd een succes. Op vrijdag is er in het korfbalclubhuis de Themadag 'FBI', de kinderen gaan dan als echte detectives de politie helpen met het opsporen van daders. Ze kunnen lasergamen, er is een escaperoom en er wordt pictionary gespeeld. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Het is een prachtig programma waar veel voorbereidingstijd aan vooraf is gegaan.

Dennis: "Elke dag gaan er zo'n twintig ervaren leiders mee die weten waar ze op moeten letten. Kinderen uit groep 3 en 4 zijn altijd onder begeleiding en als het nodig is kunnen de oudste kinderen een groepje jongeren bij elkaar houden, zoals op een sportdag. In Bobbejaanland mag een kind niet alleen rondlopen. Er zijn nooit ernstige ongelukken of gekke dingen gebeurd." Dennis herinnert zich wel veel leuke dingen zoals de ''Legerdag' in Heezerenbosch met bootcamp en spelletjes. De oudste kinderen vonden het niet stoer genoeg en werden onder begeleiding de bossen in gestuurd voor een survivaltocht. Dit sloeg geweldig aan.

Als geboren en getogen Heezenaar is Dennis zeer bij het dorp betrokken. "Ik wil iets betekenen voor kinderen, lang geleden ging ik zelf als kind mee met het kindervakantiewerk en vond het erg leuk. Ik realiseerde me dat ik, als ik zou willen dat dit doorgaat, zelf leider moest worden.

Ik doe het met veel plezier en hoop het nog lang te blijven doen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden