Alle groepen werken hard om een mooie creatie te tonen tijdens de Brabantsedag. Foto: Archief Jurgen van Hoof
Alle groepen werken hard om een mooie creatie te tonen tijdens de Brabantsedag. Foto: Archief Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Pech voor wagenbouwers Brabantsedag

Van de redactie

Ludieke acties ter hulp

Bouwvak of niet: er wordt wat afgeklust in door de wagenbouwers van de Brabantsedag in Heeze! Om op die laatste zondag van augustus weer een indrukwekkend, rollend theaterspektakel op de weg te zetten, moet er immers nog best wat werk verzet worden. Maar, vele handjes maken licht werk. Dat gaat zeker op voor zowel vriendenkring Kapelstraat als vriendenkring de Oude Ambachten.

Heeze - Het bouwseizoen begint zo'n beetje begin juni, wanneer de enorme bouwtenten verrijzen en de bouwplaatsen worden ingericht. Dit jaar woedde er op dinsdagavond 4 juni een flinke storm in Heeze. Dat leverde direct bij de start van het bouwseizoen een behoorlijke tegenvaller op voor vriendenkring Kapelstraat: hun tent overleefde de storm niet…

Twee Heezer ondernemers helpen om de schade deels te compenseren. Albert Heijn Boonaerts en bloematelier Herman Cooijmans riepen samen met Kapelstraat daarvoor een actie in het leven. Het idee is simpel: voor 1,50 euro koop je een kortingscoupon bij één van de leden van vriendenkring Kapelstraat, via info@vriendenkringkapelstraat.nl of op hun bouwplaats bij het station. Door deze coupon bij een minimale besteding van 15,00 euro in te leveren bij de Albert Heijn óf Herman Cooijmans, krijg je zomaar 2,50 euro korting; win-win dus, voor jou én de club.

Een duwtje in de rug

Voor nog een andere tegenvaller werd dit jaar óók een ludieke actie in het leven geroepen. Wagenbouwersgroep de Oude Ambachten moest in het begin van het bouwseizoen onverhoopt afscheid nemen van een cruciaal onderdeel: hun tractor…

Via crowdfunding op

www.voordekunst.nl

hoopt de groep nu 3.350,00 euro op te halen voor een nieuwe aandrijving voor de wagen. En om dat extra interessant te maken, heeft de groep mooie bedankjes in petto.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden