Foto: Peter van Rooij
Foto: Peter van Rooij (Foto: Peter van Rooij)

Dylan van Baarle naar Mijl van Mares

Roy de Leijer

Wielerevenement beleeft 58e editie

Fietsen, fun en feesten. Deze drie F's staan zaterdag weer centraal in het centrum van Maarheeze. Daar wordt die dag de 58e editie van het profcriterium Mijl van Mares verreden. Dylan van Baarle, een van de adjudanten van Tour de France-winnaar Egan Bernal, is een van de grote blikvangers.

MAARHEEZE - De Mijl van Mares is echter veel meer dan alleen een wielerspektakel. Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een dorpsfeest voor jong en oud. Ook kunnen wielrenners van allerlei niveaus zichzelf even prof wanen op het parcours van de Mijl. 's Avonds wordt duidelijk wie er in de voetsporen treedt van Niki Terpstra. Dit jaar strijden onder anderen (bij het ter perse gaan van deze krant was het deelnemersveld nog niet compleet) de Tour-renners Dylan van Baarle en Cees Bol in Maarheeze om de prijzen. Verder verschijnen onder meer Boy van Poppel en oud-Belgisch kampioen Preben Van Hecke aan de start.

André Kraaijvanger, secretaris van Stichting Mijl van Mares, geeft aan dat de absolute Tour-vedetten onhaalbaar zijn voor de Mijl van Mares, waar de entree gratis is. Kraaijvanger: "Bovendien hebben we dit weekend onder meer concurrentie van de Clásica San Sebastián, de Ronde van Polen en de RideLondon Classic. Wel is het gelukt om een bijzonder internationaal deelnemersveld aan de start te krijgen, met niet alleen Nederlanders en Belgen, maar ook renners uit Engeland, Duitsland en de Filipijnen."

Ook dit jaar is er gekozen voor de omnium-formule. De profrenners rijden niet rondje na rondje, maar een wedstrijd met verschillende onderdelen, zoals een afval- en puntenkoers. Het publiek krijgt daardoor veel strijd te zien.
Het Jan Verheesplein is vanaf 14.00 uur vooral het domein van kinderen en hun ouders. Vanaf 17.00 uur is er in de feesttent langs de Stationsstraat een optreden van Bead Ties. Daarna wordt het podium vrijgemaakt voor de dj's van Qmusic The Party. Na afloop van het omnium wordt het feestplein uitgebreid tot op het parcours.

Volgens goed gebruik wordt het sportieve programma van de Mijl om 14.00 uur afgetrapt met de Rabo Dikke Banden Race voor de kinderen van de Cranendonckse basisscholen.
Om 14.45 uur klinkt het startschot voor de ATB-tocht. De deelnemers rijden een ronde over het parcours. Vanaf 14.50 uur wordt er gestreden om de Grote Prijs van Cranendonck voor Cranendonckse niet-licentiehouders met geen of nauwelijks koerservaring. Voor de meer gevorderde renners zonder licentie is er vanaf 17.15 uur de Grote Prijs van TIM. Daarvoor is het om 15.30 uur de beurt aan onder andere amateurs en junioren.
Vanaf 18.30 uur trekt er weer een bonte reclamekaravaan over het parcours. Vervolgens maken de professionals hun opwachting. Om 19.00 uur worden de wielervedetten aan het publiek voorgesteld en gehuldigd. Het omnium voor de professionals start om 19.15 uur met een afvalkoers. Om 20.10 uur begint de puntenkoers. Voor meer info zie: www.mijlvanmares.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden