Anne van Galen voor Frank Nieman. Foto: Kees Siroo
Anne van Galen voor Frank Nieman. Foto: Kees Siroo (Foto: Kees Siroo)

Prima resultaat voor Van Galen Racing

Van de redactie

ONK kampioenschap

Anne van Galen uit Heeze komt uit in de supersport 600, de snelste wegraceklasse van Nederland in deze categorie. Het ONK wordt verreden over 11 wedstrijden in binnen en buitenland.

Heeze - Race 5 en 6 van het Open Nederlands Wegrace kampioenschap werden verreden op het circuit Dijon et Prenois, in de Franse Bourgogne.

Ondanks de goede ervaringen met dit geaccidenteerde en zeer snelle circuit waar topsnelheden van tegen de 300km/u worden gehaald, werd het dit jaar een hele uitdaging om een goed resultaat neer te zetten. De trainingsessies op 26 juli werden verreden onder een brandende zon bij 40°C en resulteerde in Q2 in een nieuwe pr en een 11e startpositie op de grid, zeker niet onverdienstelijk in dit uiterst snelle gezelschap.

De wedstrijddag was totaal anders dan verwacht en begon met een warming up op een natte maar toch snel opdrogende baan, dit maakte de bandenkeuze moeilijk, uiteindelijk is voor een full wet setting gekozen. Tijdens de race veranderde het weer al na 4 ronden van droog naar nat waardoor de keuze volledig paste bij de omstandigheden, met een nette 8e plaats als resultaat.

Race 2 werd een uitdaging voor het hele team, ’s morgens was het weer nog enigszins voorspelbaar, nu leek het droog te blijven en stonden beide coureurs van het team op slicks (droogweer banden). Wat tot 10 minuten voor de start nog de juiste keuze was, wijzigde de weergoden door net voor de wedstrijd de kraan te openen. Beide motoren moesten in no time naar regensetting over, wat binnen 7 minuten door het team werd gerealiseerd. De race werd gedomineerd door WK rijder van Sikkelerus, die ook race 1 had gewonnen. Anne had een goede start, maar kon gaande de race met moeite haar positie verdedigen. In de laatste ronde leek ze het te gaan verliezen van Frank Nieman en Rick Kooistra, echter versloeg ze beide coureurs met een voorwiel verschil op finishlijn; prima 5e plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden