Foto: Jan Hurkmans (l) en Pim Cremers.
Foto: Jan Hurkmans (l) en Pim Cremers. (Foto: Jan Hurkmans (l) en Pim Cremers.)

Eerste editie Fiets3daagse Leende

Roy de Leijer

Voorinschrijving gestart

Fietsers kom in augustus aan hun trekken bij DOSL in Leende. De voetbalvereniging houdt op 9, 10 en 11 augustus de eerste editie van 'Fiets3daagse Leende'. De voorinschrijving is onlangs gestart.

LEENDE - Doortrappers en 'elektrische' fietsers kunnen deze zomer hun hart ophalen in Cranendonck en Heeze-Leende. Op dinsdag 30 juli, woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus houdt het Sint Jorisgilde uit Soerendonk zijn jaarlijkse fietsdriedaagse. Aansluitend vindt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus het Heezer Fietsweekend plaats. Vervolgens is het op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus de beurt aan de Leende voetbalclub DOSL om voor het eerst een fietsdriedaagse te houden.

Een werkgroep is al maanden geleden gestart met de voorbereidingen voor het fietsevenement. "We hebben bewust gekozen voor een activiteit buiten het voetbal", vertelt medeorganisator Jan Hurkmans, die hoopt op minimaal tweehonderd deelnemers.

Fietsers die in Leende aan het vertrek staan, rijden een route van ongeveer 50 kilometer. Hurkmans: "Omdat wij het evenement dit jaar voor het eerst houden, beperken we ons tot één afstand." Als het evenement aanslaat wil de werkgroep ook langere routes uit gaan zetten.

"Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een meerdaags fietsevenement", heeft Hurkmans gemerkt. Zo hebben de werkgroepleden zeshonderd pijlen gemaakt om de routes uit te zetten. Hierop prijkt ook het logo van de fietsdriedaagse. Hiervoor is de bal in het logo van de Leendse voetbalvereniging vervangen door een fiets. "Vorige week hebben alle inwoners van Leende onze flyer in de bus gehad. Daarnaast hebben we reclame gemaakt bij campings en fietscafés", zegt werkgroeplid Pim Cremers.

Op vrijdag 9 augustus wordt er door de Kempen gefietst. Onder meer Valkenswaard, Riethoven, natuurgebied De Malpie en Leende worden onderweg aangedaan. Een dag later staan de Strabrechtse Heide en plaatsen als Lierop, Someren en Asten op het programma. Op de slotdag wordt de grens met België overgestoken. Er wordt dan gefietst richting Achel, Neerpelt. Hurkmans: "Het zijn gevarieerde routes, die lopen over verharde fietspaden." Plannen voor nieuwe tochten zijn er al. Hurkmans: "Volgend jaar willen we onder meer Veldhoven, Weert en Nederweert in de routes opnemen."

De werkgroep heeft zich laten adviseren door de organisaties in Soerendonk en Heeze. "Daardoor hoeven we het wiel nu niet opnieuw uit te vinden", zegt Hurkmans.

Er kan op 9, 10 en 11 augustus, dagelijks tussen 10.00 en 13.00 uur, worden gestart bij de kantine van voetbalclub DOSL op sportpark De Groote Speel aan de Hans van Breukelenweg in Leende. Het is ook mogelijk om één of twee dagen mee te fietsen. De deelnamekosten bedragen 3 euro per dag en 8,50 euro voor drie dagen. Voorinschrijven kan via de website: www.fietsdriedaagseleende.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden