Sportpark De Braken in Soerendonk is zaterdag opnieuw het decor voor Flavourz Festival. Foto: Jurgen van Hoof
Sportpark De Braken in Soerendonk is zaterdag opnieuw het decor voor Flavourz Festival. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Derde editie Flavourz Festival

Flavourz Festival in Soerendonk pakt deze zomer niet alleen uit met klinkende namen als Darkraver en The Allstarz, maar ook met een nieuwe, ruim twintig meter brede mainstage. De derde editie van het Cranendonckse festival vindt zaterdag plaats op sportpark De Braken in Soerendonk.

SOERENDONK - Een breed festivalpubliek komt zaterdag op sportpark De Braken aan zijn trekken. Het aanbod loopt uiteen van elektronische dans- en feestmuziek tot klassiekers van Nederlandse bodem en daarbuiten. Met de toevoeging van de live coverband Popgunn aan het muzikale programma wordt de formule verder uitgediept. "Een bredere programmering vind je bijna nergens. We verwachten dat dit goed door ons publiek wordt ontvangen", vertelt Don Driessen van de stichting Budel Dance Events (BDE). Deze stichting wil liefhebbers van muziek en gezelligheid een volledige festivalervaring voorschotelen. Driessen: "Voor een relatief laag bedrag bieden we onze bezoekers een echte festivalbelevenis. Bovendien is het dicht bij huis, waardoor mensen veel bekende gezichten tegenkomen."

BDE wil ieder jaar vernieuwend zijn. "Dit keer hebben we voor het eerst een echte mainstage. In vergelijking met vorig jaar is het hoofdpodium, met een breedte van 21 meter, meer dan dubbel zo groot", zegt Driessen.

Op hoofdpodium vinden onder meer optredens plaats van Darkraver en coverband Popgunn. Het kleine podium wordt gehost door Jongens van de buurt.

Zoals altijd wordt er veel tijd en energie in de aankleding van het festivalterrein gestoken. Naast de twee podia wordt er ook een Chill Area ingericht, met onder meer jacuzzi's, hangmatten en loungesets. Verder kan er dit jaar voor het eerst worden aangeschoven bij een barbecue.

Vorig jaar werd het evenement door ruim zevenhonderd festivalgangers bezocht. Driessen: "We hebben de ambitie om verder te groeien, maar dan moeten de bezoekersaantallen eerst omhoog. Verder zou het mooi zijn als we over een paar jaar een tweede dag aan het evenement kunnen toevoegen. De podia staan er immers toch. Het voornaamste uitgangspunt is en blijft echter dat het festival voor iedereen betaalbaar en toegankelijk blijft. Daarnaast moet het ook voor ons behapbaar zijn."

Behalve Darkraver, The Allstarz, Popgunn en Jongens van de buurt prijken dit jaar de namen van onder anderen Raymon Hermans, Kruzo, Der Kleino, Grens&Loos en DJ Mauric Fermont op het affiche van Flavourz Festival.

Het festival vindt plaats op zaterdag 20 juli, van 15.00 tot 01.00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten 20,- euro en kunnen worden gekocht bij De Bout in Soerendonk en bij De Capucijner, Zuiderpoortcafé, Cambrinus Bar en damesmodezaak Queens in Budel. De kaarten kunnen ook online worden besteld via de website www.flavourz-festival.com. De entree aan de dagkassa bedraagt 25,- euro. De minimumleeftijd is 18 jaar. Meer info: www.flavourz-festival.com

Meer berichten