'We zijn pas tevreden wanneer de klant tevreden is'

De officiële opening van het nieuwe pand van Bas Wagemakers vindt plaats op zaterdag 6 juli
De officiële opening van het nieuwe pand van Bas Wagemakers vindt plaats op zaterdag 6 juli (Foto: )

Je wil er voor je plezier in het donker langs rijden, en weer terug, om te genieten van de schitterende verlichting aan de Langstraat in Leende. Op het bedrijventerrein 'Langstraat', een goede locatie waar mooie woonwinkels bij elkaar liggen, heeft de winkel en showroom VOL Verlichting van Bas Wagemakers een prominente plaats ingenomen.

Leende – Bas, die al 25 jaar met verlichting bezig is, begon in 2007 met een eigen zaak achter op het bedrijventerrein. In 2011 kwam het naastgelegen pand erbij, zodat er na het doorbreken één grote ruimte ontstond. In 2014 werd een pand aan de voorkant van het terrein ingericht, bekend van de industriële verlichting. Nu durft Bas (47) het aan om alles in één grote ruimte bij elkaar te brengen, waardoor een breder assortiment kan worden aangeboden. De lampen, in verschillende stijlen als trendy, industrieel, klassiek en modern, zijn overzichtelijk gepresenteerd. Hij is trots op zijn zaak: "Natuurlijk kan ik het niet alleen, naast mijn vrouw werk ik met drie fulltime krachten, twee weekendkrachten en de hulp, die zorgt dat alles er flonkerend uitziet."

Volgens Bas is er de laatste jaren veel veranderd: "Vroeger waren de lampen bij het inrichten van een huis de sluitpost en vaak puur functioneel. Nu maken we lichtplannen en heeft verlichting met emotie en gevoel te maken. Lampen moeten sfeer geven en de vormgeving moet passen in het interieur." Door de komst van de kleine ledlampjes waren er meer mogelijkheden om frivole en aparte armaturen te maken. Bas: "De laatste techniek is het veranderen van de kleurtemperatuur van 2700 naar 2200 Kelvin voor nog meer sfeer. Nederlanders willen graag een warme kleur, boven 2700 Kelvin is alles wit. Om wakker te blijven tijdens je werk is 4000 Kelvin ideaal." Ledlampen hebben meer voordelen, ze verbruiken veel minder energie dan gloeilampen en hebben een langere levensduur. Volgens Bas zijn op dit moment robuuste armaturen trendy, met een open structuur, waarbij de lichtbron deel uitmaakt van het armatuur of het design. Prachtige voorbeelden hangen in de koffiecorner boven de tafels waar klanten rustig kunnen zitten om zich te laten adviseren.

Veel mensen vinden verlichting een van de moeilijkste dingen in het interieur "We geven de klanten graag advies bij het maken van hun keuze, bij twijfel mogen ze de lamp thuis passen want we zijn pas tevreden als de klant tevreden is."

De officiële opening van het nieuwe pand van Bas Wagemakers vindt plaats op zaterdag 6 juli.

Meer berichten