recreanten v.l.n.r.: Toon van den Boogaart, Joep Jaspers, Flip Stomps, Piet Scheepers, Arthur van den Berg, Tony Derks, Maurice van Dijck
recreanten v.l.n.r.: Toon van den Boogaart, Joep Jaspers, Flip Stomps, Piet Scheepers, Arthur van den Berg, Tony Derks, Maurice van Dijck

Clubkampioenschappen bij TTV De Meppers

Terwijl er wegens een hitteplan verschillende buitenactiviteiten waren afgelast, werd er op zaterdag 29 juni gewoon getafeltennist in Sporthal de Pompenmaker. Zowel de clubkampioenschappen voor de jeugd als de senioren werden hier gespeeld.

Bij de jeugd werd er een meerkamp afgewerkt, waarbij iedereen een keer tegen elkaar zou spelen. Hier verloor regerend clubkampioen Cas Valent al meteen zijn eerste wedstrijd, waardoor al snel duidelijk was dat het hem niet ging niet lukken om zijn titel te verdedigen. Zijn zus Fleur Valent kwam nog heel dichtbij, maar uiteindelijk zou haar teamgenoot Luuk van de Ven er met de titel vandoor gaan. Hij won al zijn wedstrijden en mag zich het komende jaar dan ook clubkampioen van TTV De Meppers noemen.

Bij de senioren zorgde de hitte toch wel voor enkele verrassingen. Sommige spelers hadden namelijk aanzienlijk meer problemen met de omstandigheden dan anderen en dit zorgde voor verrassende uitslagen in poulefase. Het gevolg was dat enkele favorieten voor de titel elkaar al vrij vroeg tegen kwamen in de afvalronde. Sterker nog, in de kwartfinale zaten de drie spelers uit team 1, samen met de regerend clubkampioen allemaal in een helft van het schema. Daarmee was ook al vroeg duidelijk dat er minimaal 1 verrassing de finale zou halen.

Die verrassing was uiteindelijk Pascal Cocquyt, die hierdoor voor het eerst een finaleplaats haalde. Waar hij in de poule nog op een derde plaats eindigde wist hij uiteindelijk in het vervolgschema knap af te rekenen met twee oud-competitiespelers en in de halve finale wist hij ook te winnen van zijn teamgenoot Thomas Dezaire.

In de andere kant van het schema was Hugo Snel uiteindelijk de sterkste van team 1, en revancheerde hij zich bovendien voor de verloren halve finale van vorig jaar. Dit maal won hij wel van regerend clubkampioen Thijs Cremers.

De finale tussen Hugo en Pascal leek in het begin gelijk op te gaan. Pascal won zelfs nog de eerste game, maar in de tweede game trok Hugo de wedstrijd naar zich toe en daarna moest Pascal toch echt de betere in hem erkennen. Hugo Snel behaalde hiermee zijn eerste titel bij de senioren!

Eerder in de week speelden ook al de recreanten voor het clubkampioenschap. In een meerkamp bleef Arthur van den Berg uiteindelijk ongeslagen. Op de tweede plaats eindigde hier de regerend clubkampioen Flip Stomps.

Meer berichten