Yara, Maud, Floor, Sarah en Sophie: Wij gaan jou ook erg missen hoor juf Anouk! En juf Marloes natuurlijk ook!
Yara, Maud, Floor, Sarah en Sophie: Wij gaan jou ook erg missen hoor juf Anouk! En juf Marloes natuurlijk ook! (Foto: )

Jeugdredactie Merlebos: Verdriet maar ook blijdschap

Over 1 week is het zover: Wij, Yara, Maud, Floor, Sarah en Sophie verlaten basisschool Merlebos. Voor ons begint een nieuwe, spannende tijd, maar eerst hebben we gelukkig nog de zomervakantie. We vinden het moeilijk om afscheid te nemen, misschien moeten we wel huilen.

Heeze - Yara: "Ik vind het moeilijk omdat ik mijn vriendinnen zal missen en alleen naar het gymnasium ga." Sophie: "Ik vind het spannend en leuk omdat ik opnieuw kan beginnen met vriendinnen maken." Sarah: "Ik vind het moeilijk omdat ik nog niemand ken en de juffen en meesters ga missen." Floor: "Ik ga ook de juffen en de meesters en mijn klasgenootjes missen maar ik vind het ook leuk om naar de nieuwe school te gaan." Maud: "Ik vind het spannend omdat ik op een andere manier zelfstandig ga leren." Ook voor leerkrachten is het moeilijk om groep 8 los te laten, we hebben het gevraagd aan juf Anouk:

Wat is er zo speciaal aan groep 8?

"Je leert in groep 8 om voor jezelf te werken, je moet later wel iets doen wat je leuk vind."

Ga je ons missen?

"Heel erg."

Wat is het belangrijkste dat jij ons hebt geleerd?

"Ik hoop dat het is dat je altijd jezelf blijft en dat je altijd eerlijk bent."

Ben je blij dat het vakantie is?

"Ja en nee. Vakantie is heel fijn, want dan kan ik dingen met mijn gezin doen, maar het schooljaar had wel wat langer mogen duren."

Meer berichten