Hoogtijdagen voor reisbureau Del Monde in Heeze.
Hoogtijdagen voor reisbureau Del Monde in Heeze. (Foto: )

Jeugdredactie de Trumakkers: 'Waar ga jij heen deze vakantie?'

Over een week begint de zomervakantie. Daarna gaan we naar de grote school. We hebben zin om een nieuwe start te maken maar eerst hebben we zes weken vrij. Zelf hebben we al heel veel vakantieplannen en allemaal verschillend!

Heeze - Hajar gaat naar Marokko om haar familie op te zoeken. Hanne gaat naar Italië, daar hebben haar ouders een huis met een prachtig uitzicht op de haven. Sven gaat dit jaar naar Frankrijk, lekker op het strand genieten van de zon en de zee. Maud gaat een rondreis maken in Tsjechië om het land goed te leren kennen. Lisa gaat met vrienden naar Griekenland. Finn gaat verhuizen en daarom blijft hij thuis dit jaar. Faye gaat vrienden bezoeken die in Spanje wonen, helemaal alleen met het vliegtuig.

Voordat je op vakantie gaat heb je al heel veel geregeld. Je moet een bestemming kiezen en daarna de reis plannen. We zijn ook nieuwsgierig hoe andere mensen hun vakantie vieren. In Heeze gaan veel mensen naar Reisbureau Del Monde in de Kapelstraat. Daar wordt je geholpen door reisagenten die samen met jou een reis samenstellen. Dat wordt maatwerk genoemd.

Er zijn heel veel verschillende manieren om te reizen. Je kunt binnen Europa met de auto en de trein ver komen. Ook met de boot kun veel vakantiebestemmingen bereiken. Met het vliegtuig kun je natuurlijk overal komen.

Er zijn heel veel vakantiebestemmingen. Op dit moment is Amerika erg populair, maar dat kan ook heel plotseling veranderen. Dan zijn bijvoorbeeld Azië en Canada weer helemaal 'in'. Mond-tot-mondreclame bepaalt ook vaak waar mensen heen gaan. Als mensen een mooie reis maken naar Thailand en daar veel over vertellen, kan het zo maar gebeuren dat er ineens meer mensen naar Thailand willen reizen. Maar landen met veel zon, zee en strand zijn nog altijd het meest populair.

Fijne vakantie

Waar je ook heen gaat, Faye, Finn, Hanne, Lisa, Maud, Ruben en Sven van Basisschool De Trumakkers wensen jullie allemaal een fijne vakantie!

Meer berichten