Foto: Jurgen van Hoof

Lustrumeditie Beachvolleybal Heeze

Roy de Leijer

Extra feestavond

Sport en gezelligheid gaan dit weekend hand in hand in het Heezer dorpshart. In de gemeentehuistuin wordt dan de vijfde editie van Beachvolleybal Heeze gehouden. De lustrumeditie wordt gevierd met een extra feestavond.

HEEZE - In 2015 nam een groep vrienden het initiatief voor Beachvolleybal Heeze. Medeorganisator Roderick de Bruijn: "Buiten de kermis en de Brabantsedag vinden er in Heeze niet veel andere activiteiten plaats. Wij wilden daarom een nieuw, laagdrempelig evenement houden." Het draaiboek voor het volleybaltoernooi nam de organisatie over van Futsal Club Valkenswaard.

De eerste editie van Beachvolleybal Heeze begon met tweeëntwintig teams. Inmiddels is het evenement doorgegroeid naar 48 teams. Voor het tweedaagse strandvermaak wordt in de gemeentehuistuin in Heeze tijdelijk een groot strand aangelegd. De organisatie laat deze week zeven vrachtauto's met in totaal 175 kuub strandzand aanrukken. Er worden vier beachvolleybalvelden aangelegd. Palmbomen en andere zomerse attributen zorgen voor een sfeervolle aankleding.

Drie- tot vierhonderd liefhebbers van sport én gezelligheid strijken op 29 en 30 juni neer in het centrum van Heeze. "Het evenement begint daarmee aardige proporties aan te nemen. In november zaten we al vol. Ook is er een flinke reservelijst", zegt De Bruijn. Het deelnemersveld bestaat grotendeels uit niet-volleyballers. De teams komen voornamelijk uit Heeze.

De Bruijn: "Qua deelnemers willen we niet meer groeien. Wel willen we ieder jaar blijven vernieuwen. Dit jaar pakken we ter gelegenheid van het jubileum op zaterdagavond uit met een groot podium." Optredens zijn er die avond van Joël Borelli, met volledige band, en de dj's Siem Driessen en Hardy. "De zaterdagavond moet een groot feest worden", aldus De Bruijn, "het programma op zaterdag begint normaal gesproken om 14.00 uur. De meeste bezoekers gaan dan omstreeks 20.00 uur weer naar huis. Nu gaan we door mer een feestavond. Als die aanslaat gaan we er mee verder." Op zondag zijn er optredens van dj D, Xambah Percussion en Heezenaar dj Sylvie Thijs.

De Bruijn hoopt op zomerse, niet al te extreme weersomstandigheden. Kort voordat het toernooi in 2016 plaatsvond raasde er een storm over Heeze. De Bruijn: "Dat was een zware editie met een flinke schadepost. We zitten daarom bovenop de weersomstandigheden."

Verder vindt hij het jammer dat het niet is gelukt om een kindercompetitie van de grond te krijgen.

De heren-, dames- en gemengde teams beginnen op zaterdagmiddag aan hun toernooi. Ieder team bestaat uit minimaal zes spelers, waarvan er vier op het veld moeten staan. Na de kwalificatieronde op zaterdag wordt er op zondag om de prijzen gestreden.

Beachvolleybal Heeze begint zaterdag om 14.00 uur. De feestavond duurt van 19.00 tot 0.30 uur. Op zondag begint het programma om 14.00 uur. Entree: gratis.

Meer info: www.beachvolleybalheeze.nl

Meer berichten