De zomervakantie wordt ook dit jaar  ingeluid met Bourgondisch en BuitenGewoon Lind. Foto: archief Jurgen van Hoof
De zomervakantie wordt ook dit jaar ingeluid met Bourgondisch en BuitenGewoon Lind. Foto: archief Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

BuitenGewoon en Bourgondisch Lind

Roy de Leijer

Feestweekend op de Breedvennen

Pater Moeskroen, Starkoo en Still Blue prijken dit jaar op de affiche van BuitenGewoon Lind. De achtste editie van dit Leendse festival vindt plaats op zaterdag 6 juli. Een dag eerder, op vrijdag 5 juli, wordt de zomervakantie ingeluid met de derde editie van Bourgondisch Lind.

LEENDE - De zintuigen worden op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli flink verwend op evenemententerrein de Breedvennen in leende.

Fijnproevers en Bourgondiërs komen op vrijdag al aan hun trekken met de derde editie van Bourgondisch Lind. Die avond worden er speciaalbieren, wijnen en hapjes uit de streek geserveerd. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Suitz.

"Deze avond, die is bedoeld voor de liefhebbers van speciaalbier, trekt steeds meer bezoekers. Opnieuw serveren vijf streekbrouwers meerdere soorten bier. We hebben dit jaar weer verschillende nieuwe brouwers", vertelt voorzitter Stef Maas van Stichting BuitenGewoon.

Bestuurslid Dennis Olfers: "De wens om dit evenement de komende jaren uit te bouwen is zeker aanwezig. We weten op dit moment nog niet precies waar het plafond ligt."

Op zaterdag krijgt het festivalterrein een compleet andere look en feel met de achtste editie van BuitenGewoon Lind. Ieder jaar kiest de organisatie voor een nieuw thema. Dit jaar is dat 'Full Moon Party'. Een Full Moon Party is een Thais strandfeest in de nacht van, voor of na volle maan.

Optredens zijn er van Pater Moeskroen, Starkoo en de coverband Still Blue. "Het wordt weer een laagdrempelig feest voor jong en oud. Ons voornaamste uitgangspunt is dat we er opnieuw een gezellig evenement van maken. Omdat we de entree gratis willen houden en de consumptieprijzen laag, zijn grote namen zijn voor ons niet haalbaar. Soms hebben we echter geluk en dan heeft een artiest net een hit."

Behalve het bestuur van de stichting zijn er in de aanloop naar en tijdens het festival veel vrijwilligers in touw. Voor Harrie Versteeg is het de laatste editie van BuitenGewoon Lind als bestuurslid. Versteeg: "De samenstelling van het bestuur wordt steeds vernieuwd. Dat is ook goed, want dit zorgt voor nieuwe ideeën."

Olfers vult aan: "Een van de nieuwe ideeën voor de achtste editie is een loopbrug bij het podium. Daarnaast sluiten we dit jaar af met een live-band in plaats van een dj. Dit moet voor meer dynamiek zorgen."

Op vrijdag 5 juli van 19.00 tot 01.00 uur wordt Bourgondisch Lind gehouden op evenemententerrein de Breedvennen in Leende.

Bierkaarten - goed voor vijf glazen speciaal bier of wijn én een hapje - voor Bourgondish Lind zijn in de voorverkoop te koop voor 17,- euro. Aan de dagkassa kosten de kaarten 19,- euro. De voorverkoopadressen zijn: Café Roothans (Dorpstraat 132) en Plus Smetsers (Dorpstraat 68).

BuitenGewoon Lind vindt plaats op zaterdag 6 juli van 20.00 tot 01.00 uur. De entree is gratis. Meer info: www.buitengewoon-lind.nl

Meer berichten