Stralende gezichten aan de finish.
Stralende gezichten aan de finish. (Foto: )

Geweldige ervaring voor Erwin & Gera Geurts

van de redactie

D'R OP EN D'R OVER

Na een voorbereiding van weken (zeg maar maanden) was op donderdag 6 juni eindelijk de grote dag voor het team D'R OP EN D'R OVER: start van de Alpe d'HuZes.

Leende - Om half 5 's morgens klonk het startschot in Bourg d'Oisans en begonnen de 4700 wandelaars en fietsers aan de eerste beklimming van de Alpe d'Huez. Na 3 uur en 1 minuut kwam Erwin Geurts voor de eerste keer over de finish. Om voor de 2e keer te kunnen starten, moeten de wandelaars via skiliften en busvervoer terug naar de finish. Dit duurt ruim anderhalf uur. Om 09.11 uur begon Erwin aan zijn tweede klim. Inmiddels was Gera Geurts na een wandeling van 3 uur en 58 minuten ook over de finish. Zij moest zich eerst melden bij de medische post in verband met een blessure aan haar onderarm. Erwin had er flink de pas in, want de tweede keer wandelde hij binnen 2 uur en 43 minuten weer over de finish. De vermoeidheid begon wel al wat mee te spelen, maar vol goede moed vertrok Erwin weer met de skilift en bus naar de start voor zijn derde wandeling. De blessure van Gera zou geen beletsel hoeven te zijn om nog een wandeling te ondernemen. Dus ook Gera ging met de skilift en bus naar de startlocatie. Na 2 uur en 55 minuten kwam Erwin voor de derde keer over de finish. Kort na de finish van Erwin bereikte ook Gera voor de 2e keer de finish. Erwin sloot weer aan en samen liepen ze (moe maar voldaan) over de finish. Ook de overige wandelaars en fietsers van het team D'R OP EN D'R OVER hebben een fantastische dag beleefd en zijn allen meerdere keren de berg opgegaan!
De teller van de opbrengst Alpe d'HuZes 2019 staat nu op 11.800.239,74 euro. Een geweldig bedrag waar Leende en omstreken een flink deel aan heeft bijgedragen. Namens Erwin en Gera een groot woord van dank aan alle sponsoren. Ook alle aandacht voorafgaand, tijdens en na afloop van Alpe D'HuZes was voor Erwin en Gera hartverwarmend en heeft zeker bijgedragen tot de fantastische prestaties.

Meer berichten