Wethouder Jan de Bruijn voor het stadhuis. De foto is gemaakt door Joep en Wisse.
Wethouder Jan de Bruijn voor het stadhuis. De foto is gemaakt door Joep en Wisse. (Foto: )

In gesprek met de wethouder van kunst en cultuur

De jeugdredactie van de Parel van Brabant ging weer op pad. Dit keer was het de beurt aan groep 8 van De Trumakkers in Heeze. Zij mochten meneer Jan de Bruijn, wethouder van kunst en cultuur, interviewen.

Heeze - "We hebben een afspraak gemaakt en een paar vragen voor hem bedacht":

Wat vind u het leukste aan uw werk?

"Om met mensen te werken, jong en oud. En mensen te helpen met hun problemen".

Wat vind u het stomste aan uw werk?

"Vergaderingen over onderwerpen waar ik niks van afweet. Dan zit je bijvoorbeeld anderhalf uur in een vergaderzaal en je denkt daarna 'wat heb ik eigenlijk gedaan?' Ik heb ook niks kunnen bijdragen om tot een goed plan te komen".

Bent u al lang wethouder van kunst en cultuur?

"Nee, ik ben pas 1 jaar wethouder".

Wat houdt uw werk in?

"Ik heb verschillende portefeuilles zoals Sport, waarbij ik over clubhuizen en sportvelden beslis. Verder heb ik Onderwijs, daarbij werk ik voor alle scholen behalve De Berkenschutse, want daar heb ik zelf les gegeven. En natuurlijk Kunst en Cultuur. Dit is belangrijk omdat mensen hun gevoel kwijt kunnen in bijvoorbeeld toneel of muziek. Dit is goed om tevreden en fijn te leven".

Had u nog een andere baan voor dat u wethouder werd, zo ja wat dan?

"Ik ben bijna 41 jaar leraar geweest en heb op havo en vwo les gegeven. Ook in het basisonderwijs. Bij basisschool Merlebos ben ik begonnen als invalmeester".

Helpen er nog mensen met uw werk mee?

"Ja, bijvoorbeeld bij GGZ hebben we sociaal team. Dat zijn mensen die anderen helpen met hun problemen, bijvoorbeeld als iemand een traplift nodig heeft. Of als er een vermoeden is dat een kind wordt mishandeld. Dan gaan ze praten en proberen het op te lossen. Ook collega-wethouders helpen mee."

Het was een goed gesprek maar het duurde wel lang. We kregen iets te drinken en aan het eind een rondleiding. Jeugdredactie: Joy, Hanna, Maud, Sofie, Damian, Joep, Stijn en Wisse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden