Concours Hippique Leende is een prachtig 3-daags paardensportevenement dat ieder jaar met Pinksteren wordt gehouden.
Concours Hippique Leende is een prachtig 3-daags paardensportevenement dat ieder jaar met Pinksteren wordt gehouden. (Foto: )

Gezelligheid en volop paardensport

Van de redactie

Concours Hippique Leende

Met Pinksteren houdt Rijvereniging St. Petrus voor de 45e keer het Concours Hippique Leende. Van 8 tot en met 10 juni is er volop paardensport en Brabantse gezelligheid te beleven op het evenemententerrein aan de Breedvennen in Leende.

Leende - Op zaterdag 8 juni start het concours met het mennen. Aansluitend is er op de zaterdagavond een ruiterbal met dj Silvie Thijs. Iedereen is welkom om er een mooi feest van te maken. Op zondag 9 juni is er weer tijd voor de sport en vinden de dressuur- en springrubrieken voor de ponyruitertjes plaats. Beide rubrieken zijn selectiewedstrijden voor de kampioenschappen van KNHS kring Eindhoven De Kempen. Na de wedstrijden het boerenmetworst ringsteken met aanspanningen. Wil je meedoen? Aanmelden kan op de dag zelf. Op maandag 10 juni zijn er de spring- en dressuurwedstrijden voor paarden. Voor de dressuurrubrieken zijn dit selectiewedstrijden voor de kampioenschappen van KNHS kring Eindhoven De Kempen. De winnaar van de 1.40m springrubriek ontvangt de Henk Verhoeven wisselbeker. Dit jaar is er een nieuwe dressuurrubriek: de Kür op muziek voor de klasse L/M/Z1/Z2/ZZL en team dressuur op zowel de zondag als de maandag. De winnaar van de Kür op maandag wint de St. Petrus Leende wisselbeker. Deelname aan de extra dressuurrubrieken is gratis.

Concours Hippique Leende is een prachtig 3-daags paardensportevenement dat ieder jaar met Pinksteren vol enthousiasme en toewijding door de leden van Rijvereniging St. Petrus wordt georganiseerd.

Programma

Zaterdag 8 juni - Mennen

Mennen paarden/pony's - vanaf 11.00 uur. Gezellig ruiterbal met dj Sylvie Thijs – iedereen is welkom. Aanvang feestavond: 21:00 uur, gratis entree

Zondag 9 juni - Pony's dressuur & springen

Dressuur en springen voor pony's inclusief de extra rubrieken Bixie, Team dressuur en Kür op muziek (vanaf 10 uur). Zowel dressuur als het springen zijn selectiewedstrijden voor de kampioenschappen KNHS kring Eindhoven De Kempen. Nieuwe dressuurrubriek: Kür op muziek voor de klasse L/M/Z1/Z2/Team dressuur. Boerenmetworst ringsteken met aanspanningen (In de namiddag).

Maandag 10 juni - Paarden dressuur & springen

Dressuur- en springrubrieken voor de paarden (vanaf 9.00 uur) waarbij gestreden wordt om de Grote Prijs van Leende. Tevens voor de dressuurrubrieken selectiewedstrijden voor de kampioenschappen KNHS kring Eindhoven De Kempen. De winnaar van de 1.40m springrubriek ontvangt de Henk Verhoeven wisselbeker. Binnen de dressuur ontvangt de winnaar van de nieuwe rubriek Kür op muziek (voor de klasse L/M/Z1/Z2/ZZL/Team dressuur) de St. Petrus Leende wisselbeker.

Toeptoernooi in de tent voor de Peter Hulsen wisselbeker - inschrijven 12.00 uur, start 14.00 uur.

Dj Piet zorgt voor de muzikale entertainment. Toegang en parkeren zijn gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden