Leendse Merel van Breugel Nederlands Kampioen op de brug

Afgelopen weekend turnde Merel van Breugel de Nederlandse Kampioenschappen 2e divisie in Duiven. Op zaterdag stond de meerkampfinale op het programma en op zondag waren de toestelspecialisten aan de beurt tijdens de landelijke toestelkampioenschappen.

Merel van Breugel, uit Leende, turnt dit jaar voor het eerst mee met de senioren. Merel kent al een sterk seizoen door tijdens de voorwedstrijden in district zuid een 8e en 1e plaats te bemachtigen. Hierdoor stelde ze haar landelijke ticket veilig. Tijdens de kwartfinale werd Merel 3e en op de halve finale turnde Merel zich naar een knappe 1e plaats.

Op 25 mei was het dan zover, de meerkampfinale senioren divisie 2. Een sterk deelnemersveld waardoor het dan ook heel knap is dat je als eerstejaars senior in deze finale mag turnen. Helaas startte de wedstrijd niet zoals gepland. Op het eerste toestel sprong turnde Merel haar sprong niet door. Even flink balen maar ze liet zich niet kennen. Ze turnde een super mooie brugoefening en ook op balk was haar oefening erg stabiel. Tot slot blonk Merel uit op het toestel vloer met een prachtige oefening. Uiteindelijk werd Merel in de meerkamp 6e van Nederland.

Op zondag mocht Merel voor het eerst turnen in de landelijke toestelfinales. Na jarenlang reserve te zijn geweest mocht ze vandaag turnen en wel op drie toestellen! Een knappe prestatie op zich.

Merel turnde zich op sprong naar een knappe 6e plaats. Op brug zette Merel haar beste beentje voor en turnde een hele strakke oefening die haar zelfs de 1e plaats opleverde. Met de titel 'Nederlands Kampioen brug 2019' op zak, sloot Merel haar wedstrijdweekend af met op vloer. Ze genoot zichtbaar van haar finale. Een stralende oefening liet ze hier zien. Meer dan verdiend eindigde ze hiermee op een tweede plaats en kreeg ze de zilveren medaille omgehangen.

Als kers op de taart heeft Merel zich geplaatst voor de Ahoycup meerkamp op 22 juni en voor toestelfinale brug in Ahoy op 23 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden