Stenen collectie. Foto: Hans Braxmeier
Stenen collectie. Foto: Hans Braxmeier (Foto: Hans Braxmeier)

Hoe word ik stenenonderzoeker?

Op zondag 12 mei zijn alle kinderen tussen 6 en 12 jaar weer welkom bij IVN Heeze-Leende om op te zoek te gaan naar stenen en fossielen. Het duurt van 10 tot 12 uur in De Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze.

Heeze- Stenen onderzoeken klinkt misschien wat saai, maar niets is minder waar. Er zijn zoveel verschillende stenen, en de kinderen kunnen ze allemaal bekijken onder de loep. En natuurlijk voelen, stenen zo hard als graniet en hele zachte. Gladde en ruwe. Ook zijn er stenen die kunnen branden, denk maar eens aan steenkool. Ook maken de deelnemers zelf fossielen. Deze worden in een mal gegoten en kunnen later mee naar huis worden genomen. Tijdens het stenen onderzoeken gaat de groep ook naar buiten. Met een grondboor worden monsters diep onder de grond genomen en wordt bekeken wat daar zit. Daaraan kan je namelijk aflezen welke dieren en planten hier vroeger allemaal geleefd hebben. Terug in de Sleutelbloem worden er afdrukken van gips en klei gemaakt, zoals je die ook in de natuur ziet.

Er is ruimte voor 18 kinderen om deel te nemen. Opgeven kan bij Weena Oskamp-Rantong, per email ivnhl-kinderactiviteiten@outlook.com of telefonisch via 06 5470 5501. Trek kleren aan die een beetje vuil mogen worden. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage zou fijn zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden