De trucks van Vereniging Truckpulling Nederland (VTN) maken hun comeback bij Trekkertrek Leende. Foto: archief Jurgen van Hoof
De trucks van Vereniging Truckpulling Nederland (VTN) maken hun comeback bij Trekkertrek Leende. Foto: archief Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Trucks terug bij Trekkertrek Leende

Roy de Leijer

AJK houdt 29ste editie trekkersfeest

De trucks van Vereniging Truckpulling Nederland (VTN) maken zaterdag na een jaar afwezigheid opnieuw hun opwachting in Leenderstrijp. Daar wordt dit weekend de 29ste editie van het tweedaagse truck- en tractorspektakel Trekkertrek Leende gehouden.

LEENDE - Met hun bulderende motoren, donkere rookpluimen en vlammende uitlaten waren de trucks de afgelopen jaren de grote publiekstrekkers van het evenement. Vorig jaar werden de 'krachtpatsers' dan ook gemist in Leenderstrijp.

Het Agrarisch Jongeren Kontakt kring Eindhoven-Zuid (AJK) nam 3 jaar geleden twee nieuwe kleibanen in gebruik. "De klei was het eerste jaar echter nog niet vast genoeg", vertelt medeorganisator Mark Verdonschot. Daardoor lieten de VTN-trucks in 2018 verstek gaan. Wel vonden er vorig jaar demonstraties plaats. Verdonschot: "Dat is de rijders goed bevallen. Door hun positieve ervaringen keert de VTN-competitie nu terug." Hij is blij met de comeback. Het AJK hoeft nu niet na te denken over een andere invulling van de zaterdagavond. Verdonschot: "Het deelnemersveld is zelfs opgewaardeerd. Doordat er meer pk's over de baan gaan worden de wedstrijden nog spectaculairder."

Net als de tractoren op zondag, proberen de vrachtwagens een sleepwagen, die steeds meer weerstand biedt, zo ver mogelijk over een van de twee aangelegde kleibanen te trekken.

Op zaterdagavond 11 mei vanaf 19.00 uur maken eerst de trucks hun opwachting. Er wordt gestreden in de 8.5 ton en de 5 ton supersport klasse. De trucks van de VTN Truck-competitie tonen hun pk's op twee verlichte banen.

Ook de Hypropullers (klasse A+) laten zich zien bij het trekkertrekfeest. Daarnaast verzorgt Tractorpullingteam Leende enkele demo's met tractor Miraculous Machine. Verder geven AJK-leden, die uitkomen in de vrije klasse, alvast een voorproefje van het programma op zondag.

Het wedstrijdgedeelte is rond 22.00 uur afgelopen. Aansluitend start er een feestavond in de tent. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Dj Mike van Dijk. De entree op zaterdagavond bedraagt 10,- euro per persoon. Voor bezoekers tot 12 jaar is de entree gratis.

De eerste wedstrijden op zondag starten omstreeks 09.00 uur, met de diverse landbouwklassen. Er komen ongeveer veertig leden van het Agrarisch Jongeren Kontakt kring Eindhoven-Zuid in actie. De belangstelling om deel te nemen aan de trekkertrekwedstrijden is nog altijd groot. Verdonschot: "De lijst met inschrijvingen was dit jaar binnen twee uur vol."

Daarnaast strijden de sporttractoren en powerpullers in Leenderstrijp om de prijzen. Verder worden er wedstrijden gereden door de ITPV (Internationale Tractor Pulling Vereniging) uit België. Dj Siem verzorgt de muziek.

De entree op zondag bedraagt 5 euro per persoon. Tot 12 jaar is de entree gratis. Het terrein van Trekkertrek Leende ligt aan de Strijperdijk 13 in Leenderstrijp. Voor meer info: www.trekkertrekleende.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden