Groepsfoto van de senioren. Foto: HBL Fotografie
Groepsfoto van de senioren. Foto: HBL Fotografie (HBL Fotografie, HBL)

Kampioenen in het zonnetje gezet

Roy de Leijer

Geslaagde nieuwe opzet sportgala

De in Leende geboren roeister Eva Simkens is op zaterdag 20 april, bij het jaarlijkse sportgala in de gemeente Heeze-Leende, uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Sportman van 2018 werd bodybuilder Koen van Gaal uit Heeze.

HEEZE - Dorphuis 't Perron in Heeze was opnieuw het decor van het jaarlijkse sportgala in de gemeente Heeze-Leende. Niet alleen de sportman en -vrouw van het afgelopen kalenderjaar werden bekend gemaakt. Extra eremetaal was er ook in een flink aantal andere categorieën.

Met een middagprogramma voor de jeugd en een avondprogramma voor de senioren had organisator HeezeLeende24 dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet van het sportgala. 's Middags werden alle jeugdkampioenen gehuldigd. Roos van der Vegt (Sportiefste leerling van het jaar) en Pim de Graaff en Jezebel Visser, die een eervolle vermelding in ontvangst mochten nemen, werden daarbij extra in het zonnetje gezet voor hun sportieve prestaties in 2018. De kinderen konden daarnaast deelnemen aan een tweetal clinics: korfbal en handboogschieten.

Later op de avond was het de beurt aan de wat meer ervaren sporters. Vader Luc en zus Isabel Simkens namen de honneurs waar voor 'Sportvrouw van het jaar' Eva Simkens. De roeister kwam tijdens het paasweekend in actie bij het NK in Amsterdam.

Voor bodybuilder Koen van Gaal, die werd verkozen tot 'Sportman van het jaar', was de bijbehorende prijs - een jaar gratis fitnessen - mooi meegenomen. De jonge Heezenaar, die 5 jaar geleden begon met bodybuidling, droomt van deelname aan de prestigieuze wedstrijd Mr. Olympia, waar in het verleden onder meer Arnold Schwarzenegger hoge ogen gooide.

Leden van RKSV Heeze maakten veelvuldig de gang naar het grote podium in de Rabozaal. De voetbalclub werd uitgeroepen tot Sportvereniging van jaar. Het eerste elftal, dat vorig jaar kampioen werd en naar de eerste klasse promoveerde, sleepte tijdens het sportgala de titel 'Sportploeg van 2018' in de wacht. Daarnaast mocht erelid Fred Doezé een oeuvre-award in ontvangst voor zijn verdiensten voor de voetbalclub. Ook tennisser Jim Hendrikx (Talent van het jaar), Wies van Gestel (Sportvrijwilliger van het jaar) vielen in de prijzen.

Het avondprogramma werd opgeluisterd met enkele spectaculaire dansen van voormalig wereldkampioen Femke Bukkems. Daarnaast verzorgde oud-schaatser Rintje Ritsma een presentatie over zijn carrière als top-schaatser. Hij verkeerde in goed gezelschap. Niet alleen door de grote hoeveelheid 'actuele' kampioenen, maar ook door de aanwezigheid van andere oud-topsporters, zoals wielrenster Mieke Havik, PSV- en Oranje-doelman Hans van Breukelen en hockeyer Marcel Balkestein, die de avond aan elkaar praatte.

Organisator Thijs Verleg was na afloop tevreden over de nieuwe opzet, met een middag- en avondprogramma. Verleg: "We gaan er volgend jaar zeker mee verder."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden