De drie snelste vrouwen in de 43e FAC Paasloop, met in het midden winnares Renee Sijbesma uit Heeze. Bij de mannen won Hichame Frej uit Eindhoven.
De drie snelste vrouwen in de 43e FAC Paasloop, met in het midden winnares Renee Sijbesma uit Heeze. Bij de mannen won Hichame Frej uit Eindhoven. (Foto: )

Renee Sijbesma wint zomerse FAC Paasloop

Onder zomerse omstandigheden heeft Hichame Frej de 43e FAC Paasloop gewonnen. De Eindhovenaar was op tweede paasdag in Boxtel in 37:26 minuten veruit de snelste van tweehonderd lopers. Als snelste vrouw eindigde het 18-jarige talent Renee Sijbesma uit Heeze. Zij scherpte het parcoursrecord aan tot 40:04 minuten.

Boxtel - Dat nieuwe parcoursrecord was extra knap gezien de omstandigheden. De temperatuur van 25 graden maakte de FAC Paasloop zwaar. Veel deelnemers, recreanten maar ook wedstrijdlopers, moesten onderweg hun ambities bijstellen. Renee Sijbesma kon echter vasthouden aan haar raceplan om na 10,5 kilometer rond de 40 minuten te finishen. Ze werd daarbij geholpen daar haar clubgenoot Jens Peeters die als haas fungeerde en zelf in de herenwedstrijd beslag legde op de tweede plaats. Atletiekvereniging Marvel verwelkomde naast ruim tweehonderd jongeren en volwassenen ook dertig kinderen. Zij liepen een 1200 meter lange kidsrun op en rond sportpark Den Wielakker. Voorzitter Martin van der Broek toonde zich tevreden: "Onze FAC Paasloop is weer een mooi evenement geworden, een gezellige en sportieve ochtend voor velen. Ik ben ook blij met de mooie opkomst."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden