Jeanne van de Loo: "Investeer in jezelf, je bent het waard."
Jeanne van de Loo: "Investeer in jezelf, je bent het waard." (Foto: )

Jeanne van de Loo: Blij en in balans

Fransje Thijssen

Passie voor puur natuur eten

Onlangs trok Jeanne van de Loo in 't Perron twee avonden veel belangstelling voor haar lezing 'Koken en afvallen zonder Pakjes en Zakjes en nog veel meer'. Pakjes en zakjes als basis voor je gerechten die je wil maken of poeders en shakes om af te vallen zijn volgens haar niet nodig. Terwijl supermarkten en winkels vol liggen met een keur aan voedsel blijkt het voor veel mensen nog steeds moeilijk om een goede en gezonde keuze te maken. Puur natuur eten staat voor Jeanne hoog in het vaandel.

Heeze - Toen Jeanne, die 45 jaar in de zorg werkt, in 2001 een schouderblessure kreeg begon ze aan een opleiding gewichtsconsulente. Gegrepen door de kennis en ervaring die ze door haar studies en haar opgebouwde klantenkring opdeed, volgden al snel de opleidingen Mindful Eat Trainer en Stresscounselor. Jeanne: "Voeding loopt als en rode draad door mijn leven. Koken en alles wat met voeding te maken heeft mijn interesse. Ook eten! In mijn zorgwerk zag ik dat voeding negatieve maar zeker ook heel veel positieve invloed heeft op herstel en of levenskwaliteit."

Jeanne kreeg steeds meer vragen van mensen die met veel moeite waren afgevallen maar hun streefgewicht niet konden volhouden en raakte daardoor nog meer geïnteresseerd in het verhaal erachter, het 'waarom afvallen'. De opleiding 'Mindful Eat Trainer' was een echte eye opener. Aandacht voor wat je echt wil, waar je mee bezig bent. Het leven in het moment is belangrijk, zeker ook wanneer je eet. Waarom wil je eten? Emoties kunnen je dwars zitten. Het is volgens Jeanne goed om tijdens het eten ook eens vaker stil te staan bij waar je voedsel vandaan komt, wie heeft het klaargemaakt. Zien, ruiken en met aandacht proeven. Ook de invloed van stress op gewicht wordt volgens Jeanne nog vaak onderschat: "Probeer te ontdekken waar de stress vandaan komt en hier anders mee om te gaan. Veel jonge mensen leggen de lat erg hoog en ervaren een grote druk van buitenaf." Jeanne helpt deze mensen met zoeken naar wat ze zelf kunnen doen om hier verandering in te brengen. Je ademhaling is hierbij een krachtig middel, een mooi instrument en je hebt het altijd bij je. Bewustwording en vaker stilstaan bij wat je echt wil en wat je daarbij nodig hebt. Meer energie en zin hebben in de dag. Balans brengen in je leven en echt gezond eten. Dit zijn zomaar een paar onderdelen die bij Jeanne aan de orde komen. Afvallen met behulp van pakjes en zakjes, poeders en shakes is dan niet nodig. Aandacht voor jezelf, bewuster leven en gezond eten. Afvallen duurt misschien wat langer maar lukt uiteindelijk wel, je blijft op gewicht en nog belangrijker, je zit lekker in vel. Gezonde puur natuur voeding, ontspanning en beweging brengen balans, vitaliteit en vermindering van stressklachten. Jeanne: "Vooral lief zijn voor jezelf en jezelf regelmatig iets toestaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden