Rintje Ritsma geeft zaterdag acte de présence bij het sportgala in Heeze-Leende. Foto: Heeze24
Rintje Ritsma geeft zaterdag acte de présence bij het sportgala in Heeze-Leende. Foto: Heeze24 (Foto: Punt 24)

Rintje Ritsma naar Heeze voor sportgala

Roy de Leijer

Sportgala Heeze-Leende

In de grote zaal van dorpshuis 't Perron in Heeze wordt zaterdag teruggekeken op het sportjaar 2018. Voor het eerst kent het sportgala van de gemeente Heeze-Leende een middag- en avondprogramma. De organisatie is opnieuw in handen van HeezeLeende24.

HEEZE - Behalve de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar worden de sportvereniging, sportvrijwilliger, het sporttalent en sportiefste leerling gelauwerd voor de geleverde topprestaties in 2018. Ook wordt er een oeuvre-award uitgereikt een persoon of groep die zich vele jaren heeft ingezet voor de sport. In dorpshuis 't Perron ligt niet alleen extra eremetaal klaar voor de volwassen sporters. Alle jeugdkampioenen van de gemeente Heeze-Leende worden op het grote podium gehuldigd.

Voor het eerst wordt het gala opgesplitst in twee delen. Voor de jeugd is gekozen voor een middagprogramma en de avond staat geheel in het teken van volwassenen. "Gedurende de middag worden er verschillende activiteiten gehouden waarbij kinderen hun energie kwijt kunnen", vertelt medeorganisator Thijs Verleg. In samenwerking met een aantal sponsoren heeft de organisatie oud-topschaatser Rintje Ritsma weten te strikken voor het sportgala. Hij verzorgt 's avonds een presentatie tijdens het sportgala. Verleg: "Met de nieuwe opzet van het avondprogramma willen we ondernemers in de gelegenheid stellen om te netwerken." Ook voor sportverenigingen en individuele sporters, die op zoek zijn naar sponsoren, kan een bezoek aan het sportgala daardoor interessant zijn. Verleg: "De focus ligt echter op de sporters. Zij verdienen deze extra aandacht."

Behalve Ritsma verlenen onder anderen Mieke Havik, Hans van Breukelen en Anky van Grunsven hun medewerking aan het sportgala. De presentatie is dit jaar in handen van Marcel Balkestein. Verleg: "Voor volgend jaar hebben we alweer een aantal mensen op het oog."

Genomineerd voor de titel Sportman van het jaar zijn: Pieter van Beekveld, Koen van Gaal en Hareld Stas. De genomineerde sportploegen zijn: RKSV Heeze 1, dressuurteam rijvereniging St. Petrus en MO19-1 RKSV Heeze/DOSL. Voor de titel Sporttalent van het jaar gaat de strijd tussen Yvon Swinkels, Jim Hendrikx n Merel van Breugel. Genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar zijn Anne Meulendijks en Eva Simkens. Deze week wordt de laatste kandidaat bekend gemaakt.

Het programma voor de jeugd begint zaterdag om 15.00 uur. De deuren van 't Perron zijn geopend vanaf 14.30 uur. Alle jeugdige sportkampioenen krijgen een aandenken uit handen van wethouder Jan de Bruijn. Daarnaast worden er workshops gehouden. Ook de sportiefste leerling, Roos van der Vegt, wordt gepresenteerd. Het middagprogramma duurt tot omstreeks 16.30 uur. 's Avonds is het publiek vanaf 19.30 uur welkom in 't Perron. Het gala begint om 20.00 uur. De entree is gratis. 't Perron ligt aan de Schoolstraat 48.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden