Alex Moonen, de Sterkste man van Nederland, zal zijn spierballen tonen met het trekken van een vrachtwagen. Foto: Eveline Zuurbier
Alex Moonen, de Sterkste man van Nederland, zal zijn spierballen tonen met het trekken van een vrachtwagen. Foto: Eveline Zuurbier (Foto: Eveline Zuurbier)

Nieuw dorpsevenement in Heeze

Roy de Leijer

Heeze Leeft!

Heeze is een nieuw evenement rijker. Onder meer de Heezer Winkeliers Vereniging (HWV), het lokale verenigingsleven en de plaatselijke horeca slaan de handen ineen voor 'Heeze Leeft!', dat op zondag 7 april wordt gehouden. Het motto is: 'Laat zien wie je bent en wat je kunt'.

HEEZE - De gemeentehuistuin en het gemeentehuisplein vormen het decor van het nieuwe voorjaarsevenement. Heeze Leeft! richt zich op een breed publiek. Jong en oud zijn welkom in het dorpshart. Verenigingen, stichtingen en ondernemers - uit het centrum, maar ook van daarbuiten - presenteren zich op zondag 7 april aan het publiek. "Heeze Leeft! is een nieuw dorpsevenement. Het wordt voor Heeze en door Heeze gehouden. Het is de start van het buitenseizoen", zegt medeorganisator Rob Bruinsma.

De activiteiten concentreren zich rondom het gemeentehuis. Optredens zijn er van Mixed Melody, Lucky Bandits, Double Dutch, Elvis-imitator Marc Elbers, DQ Dance en de jeugdfanfare en jeugdslagwerkgroep van fanfare Sint Nicasius. Op het terras kan er worden aangeschoven voor een hapje en drankje. Winkeliers zetten de deuren open en verschillende verenigingen en stichtingen geven acte de présence. Zo maken Stichting WeesGelukkig, Stichting Goede Doelen Week Heeze-Leende, Vluchtelingenwerk en Cordaad Welzijn van de mogelijkheid gebruik om hun plannen aan een groot publiek te tonen. Bij Stichting Dorpsquiz Heeze kunnen teams zich alvast inschrijven voor de derde editie van de Heezer dorpsquiz. Scouting Sint Nicasius organiseert een survivalbaan en een kampvuur. Verder zijn er brandweeractiviteiten, gilde- en circusworkshops en is er straattheater. Leden van Kunstkring Eymerick verzorgen presentaties en tonen hun werk. Daarnaast kunnen bezoekers bierbrouwen met brouwerij Rufus en proeven van verschillende gerechten. Alex Moonen, de Sterkste man van Nederland, toont zijn spierballen met het trekken van een vrachtwagen. Ook wordt er een nieuwe Walk of Fame-tegel van de Brabantsedag gelegd. Dit gebeurt om 14.00 uur op het gemeentehuisplein. De eer valt dit jaar te beurt aan Vriendenkring Hopeloos. De wagenbouwersgroep won afgelopen editie van het rijdende theaterspektakel.

Heeze Leeft! wordt zondag van 13.00 tot 17.00 uur gehouden in het dorpshart van Heeze. Locatie: De gemeentehuistuin en het gemeentehuisplein aan de Jan Deckersstraat.

Meer berichten