Geniete van vogelconcerten in de vroege ochtend.
Geniete van vogelconcerten in de vroege ochtend. (Foto: )

Een bijzondere belevenis: vogelconcerten

Van de redactie

Staatsbosbeheer introduceert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten ze een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan.

Heeze - Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

In maart start de lente en de eerste vogels laten zich horen. De Buitengewone Belevenis van april past perfect bij dit lentegevoel: want wat is er nou mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten!? De mooie concerten vind je wat Staatsbosbeheer betreft in de natuur. Ga met hen mee om dit mooie natuurfenomeen te ervaren. Staatsbosbeheer neemt je mee door een van de mooie gebieden, laat de mooiste plekken zien, en leert je een aantal vogels te herkennen zodat je indruk kan maken op je vrienden..

Je kan ook op de Strabrechtse Heide op pad. Hier worden deelnemers meegenomen naar heidevelden en vennen. En wie weet zie je wel een klapekster. Meer info via

www.staatsbosbeheer.nl/vogelsstrabrecht

Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. Denk aan je verrekijker en stevige schoenen. Honden zijn helaas niet toegestaan en aanmelden is verplicht.

Het hele jaar door worden Buitengewone Belevenissen georganiseerd. Als volgende kun je op safari in eigen land om wild te spotten.

De maanden erna volgen bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.

Datum en tijd: zondag 14 april van 9.00 tot 11.30 uur. Startpunt: Heidecafé De Strabrechtse Heide, Plaetse 71A, Heeze. Kosten: 5 euro volwassenen, 2,50 euro kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden verplicht. Reserveer je plek online

Meer info:

www.staatsbosbeheer.nl/vogelsstrabrecht

Meer berichten