Leerlingen van De Triangel druk aan het kokkerellen.
Leerlingen van De Triangel druk aan het kokkerellen. (Foto: )

Leerlingen bakken ze bruin

Roy de Leijer

Voor bewoners zorgcentrum

Leerlingen van basisschool De Triangel in Leende hebben op donderdag 21 maart pannenkoeken gebakken voor bewoners van zorgcentrum Leenderhof.

LEENDE - De verwenmiddag vond plaats een dag voor de 13e editie van de Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 22 maart. Op die dag bakten jongeren in het hele land pannenkoeken voor ouderen in de buurt of in verzorgingstehuizen. Zo ook de leerlingen van groep 8 van basisschool De Triangel.

Bezoekers van zorgcentrum Leenderhof werden donderdagmiddag lekker gemaakt met de alom aanwezige geur van versgebakken pannenkoeken.

De leerlingen van De Triangel hadden op school placemats gemaakt voor de bewoners van het Leendse verzorgingstehuis. "Helaas hebben we op school niet geoefend met het bakken van pannenkoeken", grinnikt Anne, één van de leerlingen uit groep 8. Nadat alle bewoners waren getrakteerd op een of meerdere pannenkoeken, mochten de kinderen dit keer wel zelf proeven van de lekkernijen. Het was soms dringen achter de elektrische fornuisjes. Andere kinderen waren druk bezig met het uitserveren van de pannenkoeken of het entertainen van de ouderen. Een aantal kinderen toonde zich heel handig met een koekenbakpan. Dat bleek onder meer bij het flippen, het omdraaien van een pannenkoek in de lucht. Het initiatief voor de pannenkoekenactie is genomen door Hart voor Leenderhof. Medeorganisator Adrienne Hogenhuis: "Koopmans en Tefal hebben onder andere gezorgd voor het beslag en de koksmutsen gezorgd, wij nemen de poedersuiker, jam, stroop én de ijsjes na afloop voor onze rekening." Ze vervolgt: "Met het bakken van pannenkoeken, maar bijvoorbeeld ook met het houden van een aardbaaienmiddag, proberen we de verbinding met de Leendse gemeenschap te leggen." Op Palmzondag staat er een volgende activiteit op het programma. Dan wordt er een brunch verzorgd door ondernemersvereniging OVL.

Nationale Pannenkoekendag is erop gericht om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Activiteitengeleidster Sheonagh van der Horst: "Onze bewoners moeten steeds meer afscheid nemen van dingen in hun leven. Voor hen is dit een lichtpunt in de week. Ze hebben niet alleen gesmuld van de pannenkoeken. Ook van het contact met de kinderen bloeien ze helemaal op."

Meer berichten