Foto:

Wat vindt het burgerpanel ervan?

Van de redactie

Bevindingen over de bibliotheek

In november 2018 hebben de panelleden van het burgerpanel Heeze-Leende meegewerkt aan een onderzoek over de veranderingen bij de Bibliotheek in de gemeente.

Heeze-Leende - Sinds juli 2017 wordt het bibliotheekwerk in Heeze-Leende verzorgd door Bibliotheek Dommeldal in overleg met de Stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende. De inwoners van Heeze-Leende konden nu via het burgerpanel laten weten hoe zij het bibliotheekwerk in hun dorp ervaren. En wat er beter zou kunnen. Uit de resultaten van het onderzoek kwam naar voren dat de vernieuwingen van de Bibliotheek bij veel inwoners nog niet volledig bekend zijn. Terwijl de Bibliotheek in 't Perron zich intussen allang heeft ontwikkeld tot een Bibliotheek met een breed netwerk in de (digitale) samenleving.

Hoogste tijd dus voor een update. Wist u bijvoorbeeld...

Dat bibliotheekleden gratis gebruik kunnen maken van een grote collectie e-Books. Dat de collectie jeugdboeken flink is vernieuwd. Dat de romancollectie is uitgebreid met héél veel nieuwe titels. Dat er ook veel nieuwe informatieboeken bij zijn gekomen. Dat je bijna elke maand naar een interessante lezing of workshop in de Bibliotheek kunt. Met korting voor bibliotheekleden. Dat er een Heemkast is gekomen met boeken over de geschiedenis van Heeze-Leende e.o.. Dat de kranten en tijdschriften op de leestafel in 't Perron worden aangeschaft en beheerd door de Bibliotheek. Dat de Bibliotheek steeds actiever is op de meeste basisscholen in Heeze-Leende. Dat de Bibliotheek voorleesactiviteiten verzorgt bij organisaties in de kinderopvang en op basisscholen. Dat er wekelijks een spreekuur is in het Taalpunt in de Bieb, voor vragen over beter lezen of schrijven. En voor hulp bij het invullen van digitale of papieren formulieren. Dat de Bibliotheek cursussen geeft over werken met de computer, ook voor beginners. Dat leesclubleden gebruik kunnen maken van een speciale collectie (6 weken te leen). Dat inwoners van Heeze-Leende heel erg welkom zijn in het Literair Café Dommeldal. Dat in Dorpshuis Valentijn het Bibliotheekpunt 3 dagdelen in de week open is. Dat er in de Meent in Leende ook plannen zijn voor een Bibliotheekpunt. Dat er concrete plannen zijn om de ruimte boven de Bibliotheek in 't Perron anders in te richten, waardoor er nog meer ruimte is voor ontmoeting en debat. Dat de Bibliotheek zich heel graag inzet voor alle inwoners in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp. Dat Bibliotheek Dommeldal ook te volgen is via de social media.


Natuurlijk wordt de deelnemers aan het burgerpanel over twee jaar weer gevraagd naar de ervaringen met de vernieuwingen in hun Bibliotheek. De gemeente Heeze-Leende, de Stichting Vrienden van de Bieb, en Bibliotheek Dommeldal waarderen reacties en tips van panelleden en van anderen. Het getuigt van betrokkenheid en de behoefte om samen te werken aan de leefbaarheid van onze dorpskernen en haar bewoners.

Meer berichten