Foto:

'Muziek in de wijk' sluit feestelijk af

Van de redactie

Laatste editie 7 april

Op zondagmiddag 7 april vindt 'Muziek in de wijk' plaats in het centrum. Het wordt een feestelijke afsluiting van 12 jaar amateurmuziek in Heeze.

Heeze - Dit jaar wordt kunnen bezoekers op 3 locaties naar miniconcerten gaan luisteren: de van Gogh zaal in het Nicasiushuis, de Schoenendoos Molenstraat 27 en in 't Perron (het restaurant, de bovenzaal en de grote zaal). Vanaf 14.00 uur zijn er optredens van telkens 20 minuten op de 4 verschillende locaties met nieuwe artiesten als: Wendy Lina en Fried Manders, zij laten om 14.00 uur horen hoe je met improvisatie een voorstelling maakt en om 15.00 uur mag iedereen meedoen met een percussieworkshop van drie kwartier. De zangleerlingen van Linda Kessels treden op met een karaoke-band, een ander begeleidt zichzelf op de piano en weer een ander heeft een begeleidend gitarist. Singer-songwriter Ivo Rothuizen komt met eigen liedjes en begeleidt zichzelf op gitaar. Kein Guldenaar Friends (jazz, pop, Indonesisch,blues) hebben al eens eerder meegedaan en staan voor speelgemak en luisterplezier , Voor een intieme sfeer met countrymuziek staan Tom en Danielle (zang en gitaar) garant. De volksmuziek is goed vertegenwoordigd met Peer van Veldhuizen, hij speelt op Aboriginal instrumenten, en natuurlijk Ozo, een groep van het eerste uur! Evenals blokfluitensemble Quadruplum dat moderne en oude muziek speelt o.l.v. de organisator Karin van Tuel. Vier jonge blokfluiters bijten om 13.30 uur het spits af. Als finale vindt om 16.00 uur de 1e Heezer volksopera opera plaats: Moedertje lief! Waar maar liefst 50 oude en nieuwe muziekindewijk deelnemers al maanden met de voorbereidingen bezig zijn geweest. In 4 aktes met muziek, dans, zang, een koor en een groot orkest, klinkt de zoektocht naar een moeder.

Dit jaar pakt de organisatie nog eens goed uit met veel deelnemers van het eerste uur die zich grotendeels hebben verenigd in deze volksopera als afsluiting van 12 jaar Muziek in de Wijk Heeze. De toegang is gratis. Kijk voor nog meer informatie op de website: Muziekindewijk.jimdo.com

Meer berichten