Foto:

Woningbouw De Bulders van start

Roy de Leijer

Wethouder metselt eerste steen

In de nieuwe wijk De Bulders in Heeze is op donderdag 14 maart het startsein gegeven voor de bouw van de eerste dertig koopwoningen van het woningbouwproject Schaversvelden.

HEEZE - Het symbolische startsein werd verricht door wethouder Pieter van der Stek. In het bijzijn van kopers en andere genodigden metselde hij op symbolische wijze de eerste steen voor de nieuwe wijk.
De nieuwe bewoners waren uitgenodigd om het glas op een voorspoedige bouw te heffen. Ook voor hen lag er een klusje in het verschiet. Ze mochten een persoonlijke boodschap of object in een tijdscapsule stoppen en deze in de grond bij de woning begraven. De schep mochten ze als aandenken houden.

Regenlaarzen en paraplu's waren donderdagmiddag geen overbodige luxe. Ondanks het slechte weer was het een feestelijk gebeuren voor veel nieuwe, jonge huiseigenaren. Lisette van Scherpenzeel uit Heeze is een van hen. Ze stopte een gelukspoppetje in haar tijdscapsule. Van Scherpenzeel: "Ik heb al veel geluk gehad met de loting. Het heeft ook even geduurd voordat er weer een horde huizen voorbij kwam. Voor jongeren in Heeze is er de laatste jaren niks gebouwd."

"Veel starters uit Heeze hebben op deze woningen gewacht", weet ook plaatsgenoot Bart van Otterdijk. Hij herkent onder de aanwezigen veel dorpsgenoten. "Onder meer mijn buren komen uit Heeze. Daarnaast is er een Facebookpagina waarop toekomstige bewoners alvast kennis kunnen maken."

Ook Van der Stek was blij met de starthandeling: "Toen ik in 2010 in de gemeenteraad van Heeze-Leende kwam, stond dit project al een hele tijd op de agenda." Met de verkoop gaat het voorspoedig, aldus de wethouder: "Alle woningen van de eerste fase zijn verkocht." De woningen van de tweede fase, die bestaat uit de realisatie van tien twee-onder-één-kapwoningen, zijn onlangs in de verkoop gegaan.

De eerste funderingen zijn vorige week gestort. Inmiddels is er ook een grote kraan op het bouwterrein verrezen. Het takelgevaarte start deze week met het plaatsen van de verschillende prefab-onderdelen. De contouren van de nieuwe woningen worden daardoor al binnen een paar weken zichtbaar.

Het nieuwbouwplan Schaversvelden is gelegen in het westelijke deelgebied van de nieuwbouwwijk De Bulders, gelegen aan de zuidzijde van Heeze. Hier worden de komende jaren ongeveer 350 woningen gerealiseerd. De eerste dertig zijn nu in aanbouw. Gedurende de eerste fase worden er acht hoekwoningen gebouwd, waarvan zeven met garage, zestien tussenwoningen met buitenberging en zes twee-onder-één-kap woningen in diverse varianten, allemaal met garage.

De eerste woningen worden in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd. De huizen zijn ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en worden gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid. Meer info: www.schaversvelden.nl

Meer berichten