Foto: Jurgen van Hoof

Boomfeestdag in Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - De gemeente Haarlemmermeer is op woensdag 13 maart gastheer voor de 63ste Nationale Viering Boomfeestdag. Ook in de gemeente Heeze-Leende steken tientallen basisscholieren die ochtend de handen uit de mouwen.

Heeze-Leende neemt voor de 47ste keer deel aan de Boomfeestdag. De afgelopen jaren werd er geplant op industrieterrein De Poortmannen in Heeze. In overleg met de gemeente is er dit jaar gekozen voor een nieuwe locatie: zorgboerderij Ekkerzicht in Heeze. De klus wordt geklaard door ruim 150 leerlingen uit groep 7 en 7/8 van de basisschool.

De Boomfeestdag heeft dit jaar als thema: 'Ieder kind een boom'. De lokale viering vindt plaats in samenwerking met de gidsen van het IVN Heeze-Leende, de gemeente, Brabants Landschap en de zorgboerderij, die de plantlocatie ter beschikking heeft gesteld. Samen met de gidsen en medewerkers van de gemeentelijke groenvoorziening wordt er een groenstrook met inheemse bloemrijke en besdragende struiken en enkele bomen aangeplant. Verder krijgen de kinderen onder meer uitleg over het gebruik van gereedschap en natuuronderhoud.

De viering van Boomfeestdag vindt sinds 1957 ieder jaar plaats in ruim 280 gemeenten met zo'n 100.000 kinderen, die 200.000 bomen en struiken planten. Dit zijn jaarlijks zo'n 80 voetbalvelden. De nationale viering is ieder jaar in een andere gemeente.

Meer berichten