Foto:

Boekenweek trapt af met 'Plaatjes in mijn hoofd'

Op donderdagavond 21 maart spelen Wendy Lina & The Moonlight Heroes de poëtische muziekvoorstelling 'Plaatjes in mijn hoofd'. Vanaf 19.30 uur in Dorpshuis Valentijn in Sterksel.

Sterksel - Muziektheater bij de start van de Boekenweek

Speciaal voor Bibliotheekpunt Sterksel is dit muziektheaterstuk toegespitst op het boekenweekthema 2019 De Moeder De Vrouw. De Boekenweek start op 23 maart en duurt tot en met 31 maart. Het thema is dit jaar een tijdloos én actueel thema, dat heel goed past bij de teksten en muziek van Wendy Lina & The Moonlight Heroes. Vanaf 2014 zingt Wendy Lina al bij The Moonlight Heroes. Ze bracht een wervelstorm aan poëtische muzikale ideeën in bij de band die al vanaf 1985 bestond. Aanvankelijk speelden zij alleen liedjes uit de jaren '30, de begintijd van de jazz. Gaandeweg leidden de repetities in de Sterkselse bossen tot nieuwe composities, waarin poëzie en muziek elkaar ontmoeten. En dat is te zien en te horen in de theatervoorstelling 'Plaatjes in mijn hoofd'. In deze voorstelling zingt Wendy Lina over levenskunst; hoe je het leven van alledag als een kunstwerk kunt vormgeven. Leven in een wonderlijke wereld, een schat zoeken, vogels zien, veranderen in een tweekoppig monster, een mooie dag beleven. De muzikale bezetting bestaat uit: Wendy Lina -zang, marimba, percussie, Fried Manders -piano, gitaar, accordeon, Makko Coster -contrabas. De teksten en muziek zijn van Wendy Lina.

De voorstelling begint om 19:30 uur en duurt 2 keer 40 minuten, met een pauze waarin de bar van dorpshuis Valentijn open is. Het Dorpshuis is gevestigd aan de Valentijn 3, in Sterksel. Reserveren is niet nodig. De entree is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Het Bibliotheekpunt in dorpshuis Valentijn werd in oktober 2018 geopend. Het is niet enkel een uitleenpunt voor bibliotheekboeken, maar biedt ook een leestafel en ontmoetingspunt voor dorpsbewoners. Ook het organiseren van culturele evenementen, zoals deze voorstelling bij de start van de Boekenweek, heeft als doel bij te dragen aan de leefbaarheid van Sterksel. Het Bibliotheekpunt is drie maal per week open.

Meer berichten