Sanne Vrienten en dochters Fleur en Merel vinden het leuk bij de Heibessums
Sanne Vrienten en dochters Fleur en Merel vinden het leuk bij de Heibessums (Foto: Tara en Sem)
Van de jeugdredactie

Wat doet Sanne Vrienten bij de Heibessums?

Hoelang zit jij al bij de Heibessums?

"Ik was 13 toen ik bij de Heibessums begon. Ik had verkering, dus ik begon als 'aanhang'. Toen ik ongeveer 20 was, begon ik als raadslid bij de Heibessums en daar ben ik altijd bij gebleven".

En dochter Fleur (6 jaar)?

"Toen Fleur geboren was, was ze meteen een Heibessum-kind. De prins was op kraamvisite geweest, toen heeft ze meteen een onderscheiding gekregen. Fleur was 4 jaar toen ze mascotte werd van de dansgroep Sweet Candy. Dit is een regel: Als je 4 jaar bent mag je als mascotte met het begin en einde van de dans meedoen. Nu is Fleur 6 jaar en mag zij de hele dans meedoen".

Wat vind jij leuk aan de Heibessums?

"De gezelligheid met de mensen die daar vrijwillig rondlopen, de hele carnaval. Zij zorgen ervoor dat iedereen een leuke carnaval heeft. Ook de gezichten van de kinderen die plezier hebben. Eigenlijk gewoon dat je iets doet voor een ander, daar word ik blij van".

Waarom wilde je ze zo graag bij de Heibessums?

"Ik kwam bij de Heibessums, omdat ik verliefd was. Het was zo gezellig om samen de carnavalswagen te bouwen en te schilderen. De feestjes maken het extra leuk. En…ik wilde graag nog een keer prinses worden".

Wat vond je het leukste jaar van de Heibessums?

"De twee topjaren waren toen ik zelf prinses was, en afgelopen jaar toen mijn man prins was. En nu ook, want Fleur en Merel kunnen nu echt meedoen. Ze helpen ook met de wagen schilderen. Dat is gezellig".

Wat doe je bij de Heibessums?

"Je hebt verschillende commissies, ik heb alle commissies een keer gedaan. Ik heb ook in het bestuur gezeten. Nu doe ik het archief, ik zorg dat alle foto's, filmpjes, kranten en kleding bewaard blijven. De carnavalscommissie ondersteun ik, wij bedenken het programma en thema's voor de carnaval. En ik ga samen met mijn kinderen zelf carnaval vieren".

Wat vind jij het minst leuke om te doen?

"De toiletten poetsen!!"

Meer berichten