Foto:

Nieuw jasje voor Sterkselse os

Het knuffelgehalte van het beeld van D'n Os in Sterksel is sinds het afgelopen weekend flink gestegen. In plaats van een nieuwe lage verf heeft de betonnen kolos, die onder meer populair is bij carnavalsvierders en vrijgezellen die hun 'ossenfeest' vieren, dit keer een kleurrijke, gebreide jumpsuit aangemeten gekregen.

STERKSEL - Het 'nieuwe jasje' werd zondag onthuld door prins Jeroen Daniëls van De Ossedrijvers. Met het breisel wordt het 55-jarig jubileum van de carnavalsvereniging extra opgefleurd. Het initiatief voor de actie is genomen door De Lapjesdeken Sterksel, die met de kleurrijke outfit meer bekendheid wil generen. "Nog niet alle mensen zijn namelijk op de hoogte van ons bestaan", weet breiclublid Dorie Joosten.

De Lapjesdeken telt 30 leden in de leeftijd van 50 tot 88 jaar. Joosten: "We zijn in 2014 gestart. Eerst hebben we een goed doel in Zuid-Amerika gesteund, tegenwoordig verkopen we lapjesdekens voor Future For Young People in Gambia. Zes jaar lang sponseren we vier kinderen, zodat zij de basisschool af kunnen maken." Een keer per maand, op zondag van 10.00 tot 12.00 uur, wordt er gezamenlijk gebreid. "Daarnaast wordt er thuis aan de lapjes voor de dekens gewerkt", vertelt Joosten.

De leden van De Lapjesdeken zijn vele uren met het project in de weer geweest. Joosten: "We hebben gekozen voor de kleuren van de regenboog, omdat de inwoners van Sterksel uit heel Nederland komen en daarnaast ook nog eens uit allerlei werelddelen."

Het is de bedoeling dat het breiwerk tot Halfvasten blijft zitten. Daarna wordt het verkocht aan de hoogste bieder. Ondertussen loopt er ook een ander project. ''We zijn bezig met het breien van vlaggetjes voor de dorpswinkel. Die viert binnenkort het 15-jarig bestaan", zegt Joosten.

Voor het bestellen van breiwerken of het steunen van De Lapjesdeken, bijvoorbeeld door het doneren van garen kan er contact worden opgenomen met Dorie Joosten, e-mail: doriejoosten@gmail.com.

FFYP

De stichting Future for Young People organiseert in Gambia educatieve, sportieve en culturele projecten voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 25 jaar. Dit met als doel de jeugdige Gambianen een betere toekomst te bezorgen. Mede-oprichtster Petra van den Heuvel is één van de drijvende krachten achter de stichting. De ene helft van het jaar woont ze in het West-Afrikaanse land, gedurende de andere helft verblijft in Sterksel. Op dit moment is ze in Gambia.

Meer info:

www.futureforyoungpeople.nl

Meer berichten