Logo deparelvanbrabant.nl


Bij Chichén Itzá in Mexico.
Bij Chichén Itzá in Mexico. (Foto: )

Globetrotters met Heeze als uitvalsbasis

Het maken van een wereldreis scoort hoog op menig bucketlist. Voor veel mensen blijft het echter bij een droom. Niet voor Mark en Irene Reijman-Sikkel. Als digitale nomaden reizen ze met hun twee kinderen de wereld rond.

PLAYA DEL CARMEN - De vaste uitvalbasis van het ondernemerspaar is Heeze. "Daar woont mijn schoonmoeder. We kopen er onze hagelslag en stroopwafels voor het vervolg van de reis", vertelt Mark Reijman (35). Hij en zijn vrouw Irene (36) zijn echte globetrotters. Mark: "Dit is ons zesde jaar buiten Nederland. Na onze bruiloft in 2013 zijn we naar Maleisië geëmigreerd. Daar hebben we drie en een half jaar gewoond en gewerkt. Toen begon het te kriebelen."

Het besluit om het avontuur aan te gaan ging niet over een nacht ijs. "Het maken van een wereldreis is een flinke aanslag op ons spaargeld. Zeker omdat wij met kinderen reizen moeten we onderweg blijven werken", vertelt Mark. De wereld van de e-commerce bood uitkomst. Het ondernemerspaar startte de succesvolle vergelijkingswebsites zorgvillaexpert.nl en photobooths-huren.nl. Hiervoor hoeven ze fysiek niet in Nederland aanwezig te zijn.

Irene en Mark zegden hun baan en huur op, stopten hun spullen in een opslagruimte, en stapten op het vliegtuig. Mark: "We zijn nu een jaar onderweg." De digitale nomaden hebben onder meer Maleisië, Thailand, Zuid-Korea, Oostenrijk, Griekenland en de Verenigde Staten bezocht. Op dit moment verblijven ze met hun zoontjes Oscar en Felix in Playa del Carmen, vlakbij de Mexicaanse badplaats Cancún. Mark: "We reizen met in totaal ongeveer dertig kilo en zijn met zo weinig nog nooit zo gelukkig geweest. Meestal huren we een huisje via Airbnb. Dit met als voorwaarde dat er een degelijke werktafel voor onze laptops aanwezig is."

Op werkdagen gaan de kinderen naar een kinderdagopvang. Mark: "In het weekend doen we toeristische dingen. Daardoor blijft het vakantiegevoel overheersen. Onze kinderen zijn nu 2 en 3 jaar, dus de schoolplicht speelt op dit moment nog niet. Ze doen het heel goed. Wel is het lastig voor ze om snel weer afscheid te nemen. Ondertussen doen ze echter ook veel waardevolle ervaringen op. Zo leren ze onder meer flexibel te zijn. Ook zien ze dat niet iedereen op deze wereld het even goed heeft." De volgende tussenstop lijkt in Guatemala of Colombia te liggen. Mark: "We leggen van tevoren zo min mogelijk vast. Ook wij hebben geleerd om flexibel te zijn. Mexico stond namelijk op geen enkel lijstje." Een definitieve terugkeer naar Nederland zit er waarschijnlijk niet in. "Nederland is maar een heel klein stukje van de wereld. Er is nog zoveel meer te zien."

Nieuwsoverzicht