Foto:

Eerste editie 'Muziek met een knipoog'

Roy de Leijer

Feestconcert in De Meent

Met het oog op het naderende carnaval wordt er op zaterdag 16 februari alvast een muzikaal feestje gevierd in gemeenschapshuis De Meent in Leende. Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende houdt die avond voor de eerste keer 'Muziek met een knipoog'.

LEENDE - Tijdens het concert worden muziek en zang afgewisseld met grappen en verrassende optredens. Het idee voor 'Muziek met een knipoog' werd een half jaar geleden geboren. Afgelopen zaterdag was er een doorlooprepetitie in De Meent.

"De ruimte voor de concertavond is ontstaan door het lange carnavalsseizoen. Dit jaar is er een grote tussenperiode tussen de laatste Tonpraotavonden in Leende en het carnaval. De Philharmonie maakt graag van de gelegenheid gebruik om dit gat op te vullen. We zijn benieuwd of het nieuwe concept aanslaat", vertelt Jesper van Winkel.

De grote zaal van De Meent wordt voor 'Muziek met een knipoog' in carnavaleske sferen gehuld. Het fanfareorkest van de Philharmonie wordt versterkt door vocalisten, solisten en een combo. Speciaal voor het concert is er een nieuwe, eigen huisstijl ontwikkeld. Van Winkel: "Dat willen we deze avond doortrekken. Het wordt niet echt een carnavalsconcert, maar carnavaleske elementen komen zeker voorbij. Zo is het mogelijk om de polonaise te lopen. Ook mogen bezoekers hun carnavalskleren uit de kast halen.
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het nieuwe concept, waar zowel bekende als onbekende artiesten aan mee werken. "Ondanks het hilarische karakter van de avond biedt het repertoire voldoende uitdaging voor het fanfareorkest", weet dirigent Jac Sniekers.

Op het muzikale programma staan onder meer een tv-tune medley, een dj-battle en een speciale act met veel trombones. In totaal wordt er een twintigtal nummers gespeeld, waaronder veel Nederlandse hits, maar bijvoorbeeld ook 'Unter Donner und Blitz' van Johann Stauss.
De zangpartijen worden verzorgd door Edwin Wolterink, Lindsay Berendsen, Astrid Baggermans, Davy Bijnen, Stan Jutten, Dennis Jansen, Eric Jaspers en Jos van den Berg. Daarnaast maken bekende artiesten van de Tonpraotavonden en oud-prinsen van carnavalsvereniging De Lindse Blaos hun opwachting op het podium in De Meent. Ook de Lindse Toppers geven acte de présence.
'Muziek met een knipoog' begint zaterdag om 20.00 uur in De Meent in Leende. Het gemeenschapshuis ligt aan de Julianastraat 1. Na afloop is er een afterparty met dj Bram Baudoin. Voor het concert zijn zowel staan- als zitplaatsen beschikbaar. Het aantal zitplaatsen is echter beperkt. Staanplaatsen kosten 11 euro, zitplaatsen 15 euro. Kaarten kunnen worden besteld door een e-mail (onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer én het aantal zit- en/of staanplaatsen) te mailen naar kaartverkoop@philharmonieleende.nl. Meer info: www.philharmonieleende.nl

Meer berichten