Tonprater Boy Jansen maakt opnieuw zijn opwachting in het Kraaiennest.
Tonprater Boy Jansen maakt opnieuw zijn opwachting in het Kraaiennest. (Foto: )

Thuiswedstrijd voor Berry Knapen

Roy de Leijer

Nieuwe Heezer ArtiestenAvonden

Het Kraaiennest in de gemeentehuistuin in Heeze is vanaf vrijdag twee weekenden lang het decor van zang, dans, muziek en kletspraat. In de royale feesttent houdt carnavalsstichting De Kraaienvangers op 15, 16, 22 en 23 februari de jaarlijkse Heezer ArtiestenAvonden.

HEEZE - De Heezer ArtiestenAvonden staan ook ditmaal in het teken van lachen, plezier en gezelligheid. Een zeskoppige commissie, met onder anderen Lau Verberne, Wim Willems en Rick Bijsterveld in de geledingen, is al een half jaar bezig met de voorbereidingen voor de zittingsavonden. Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een dergelijk evenement, aldus Bijsterveld: "Zo moeten de tonpraters vaak lang van tevoren worden vastgelegd." Willems vult aan: "We zijn nu al bezig met het contracteren van de acts voor volgend jaar."

Verberne is al vanaf het begin van de jaren tachtig betrokken bij de organisatie van de zittingsavonden. In die periode vonden de ArtiestenAvonden nog plaats in zalen, zoals De Parel en De Gouden Leeuw. Vanaf 1988 biedt een grote feesttent onderdak aan de ArtiestenAvonden. "Verdeeld over vier avonden verwachten we zo'n tweeduizend mensen", vertelt Verberne, die aangeeft dat de verwachtingen van het publiek ieder jaar hooggespannen zijn.

Lokale artiesten hebben altijd de rode draad van de Heezer ArtiestenAvonden gevormd. Verberne: "De laatste jaren is dat wat minder geworden. Groepen als Zes kir Nix, 't Schouw Span en De Parelmouwers zijn een voor een weggevallen." Hij is dan ook blij dat er dit jaar weer een nieuwe Heezer cabaretgroep op het podium staat. Het trio BraLi, waarvan de roots in Limburg liggen, neemt de Heezer actualiteit onder de loep.

Van eigen bodem zijn er verder optredens van DQ Dance, Black Bessum Dancers, Lucky Bandits en Happy Drumsticks. Ook tonprater Berry Knapen speelt op 15, 22 en 23 februari een thuiswedstrijd. Hij brengt zijn kampioensbuut van 2018. Verder staat Twan van Oers staat met zijn finalebuut in de Heezer ton. Rob Verschuren, de verrassing van vorig jaar, verkoopt ook vier avonden zijn zever. Het tonpraatprogramma wordt compleet gemaakt door Boy Jansen en Freddy van den Elzen. Muzikaal vermaak en cabaret is er van The Penthouse Boys en Robin Liebreks.

De eerste twee ArtiestenAvonden worden op spectaculaire wijze afgesloten door het Van Binsbergen Trio. Dit gezelschap vindt zijn oorsprong in de feestband Lijn7. Het drietal stond eerder al op festivals als Paaspop, FestyLand en WiSH Outdoor.

De omlijstende muziek wordt in het eerste weekend verzorgd door Double Dutch. In het tweede weekend is het de beurt aan 't Inventielke. De presentatie is in handen van Joop Schenkels.

Kaarten voor de Heeze ArtiestenAvonden kosten 13,50 euro en zijn online te koop via www.kraaienvangers.nl. Voor de beide vrijdagen zijn nog kaarten verkrijgbaar. De ArtiestenAvonden beginnen telkens om 19.30 uur.

Meer berichten