Foto:

Drassige trailrun over de Heide

Voor trailrunners is er niets mooier dan hardlopen in de natuur. Laat de gemeente Heeze-Leende daar nu heel veel van hebben. Zo kon het zijn dat Trailrunning Events, het bedrijf van Chris van Beem uit Geldrop, zaterdag voor de derde keer in zes maanden tijd een trailrun met start en finish in de natuurrijke gemeente organiseerde.

Heeze - In juli vorig jaar hield Van Beem in samenwerking met Staatsbosbeheer voor het eerst een hardloopevenement in het Leenderbos. Zaterdag was het start- en finishlint gespannen op De Plaetse in Heeze. Daar gingen de dertig kilometer-lopers om elf uur in de ochtend van start. Daarna was het de beurt aan de deelnemers van de tien en twintig kilometer. In totaal telde de Strabrechtse Heide Trail 150 deelnemers.

Het parcours liep grotendeels door de gemeenten Someren en Heeze-Leende. De sneeuw was verdwenen, maar had wel haar sporen achtergelaten. "De bovengrond was op veel plaatsen drassig, daardoor was het parcours wat zwaarder geworden. Alle lopers zijn echter veilig binnengekomen", aldus Van Beem. De Geldroppenaar, zelf ook een fervent trailrunner, neemt deel aan evenementen in binnen- en buitenland.

Vooral de beleving in de natuur is voor trailrunners belangrijk, weet Van Beem: "Na twee runs in het Leendersbos wilden we vandaag de sfeer op de Strabrechtse Heide uittesten." Voor de Geldroppenaar kent het gebied weinig geheimen. "Het is mijn achtertuin, ik train er veel."

Plannen

Van Beem wil dit voorjaar een nieuw evenement op de kaart zetten. Hiervoor wil hij een aantal natuurgebieden aan elkaar knopen zodat er een zogeheten ultratrail kan worden gelopen.

Meer berichten