Foto:

Wim & Lisanne zwaaien de scepter

Noud van Weert

Nieuw prinsenpaar in Blaosdonk

Op zaterdag 5 januari vond bij carnavalsvereniging De Lindse Blaos het jaarlijkse Bal der Bals, ofwel het Prinsenbal plaats. Omstreeks 22.11 uur werd eerst afscheid genomen van prins Robert dun Urste en prinses Nienke, die genoten hebben van een fantastisch en onvergetelijk carnavalsseizoen.

Leende - Aansluitend aan het aftreden vond direct de opkomst-act plaats, waarbij een Lindse André van Duijn de kandidaten van Heel Lind Bakt aan het werk zette. Een uurtje later, rond de klok van 23.11 uur, werd uiteindelijk het grote geheim van Blaosdonk aan iedereen onthuld: de 58e Prins van Blaosdonk is prins Wim dun Vuufde, met aan zijn zijde prinses Lisanne. Zij zullen in het komende seizoen de scepter zwaaien over Blaosdonk, met als leus: 'Ut vlis blie an dun haok en de trekker up stal, want wij viere meej hil Lind carnaval!'

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de nieuwe prins is ook de 55e editie van carnavalskrant D'n Blaospieper verschenen. Deze kleurrijke carnavalskrant wordt op zondag 6 januari in Leende en Leenderstrijp, geheel gratis, huis-aan-huis verspreid. Het nieuwe prinsenpaar recipieert op zondag 13 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur in Blaospaleis De Meent.

Prins Wim dun Vuufde en prinses Lisanne gaan door het leven als Wim van den Broek (51 jaar) en Lisanne van den Broek-Bax (46 jaar). Samen wonen zij aan de Freesialaan in de Houttuin in Leende, met hun 3 dochters: Jill van 17, Demi van 15 en Lynn, die over een paar dagen 12 jaar oud wordt.

Wim is werkzaam bij loonbedrijf Johan van Weert in Sterksel. Zijn grote hobby is al 40 jaar de Jong Schut van Leende, waar hij vendelier is. Maar tegenwoordig draagt hij ook regelmatig het grote vaandel, voorop in de stoet, en zit nu ook zo'n 10 jaar in het bestuur van het gilde. Verder gaat hij regelmatig met een paar 'oude' schoolmaten op stap, om de tijd van vroeger te herbeleven. Veel mensen kennen Wim natuurlijk ook als tonpraoter, als Wim van Gradus van Willekes.

Lisanne werkt sinds 4 jaar bij slagerij van Alphen, de Zaak vol Smaak. Naast de zorg voor hun 3 meiden, heeft zij zich verschillende jaren ingezet in de werkgroep Communievoorbereiding en zit ze in het bestuur van buurtvereniging De Houttuin. Daarnaast gaat ze nog graag wekelijks zwemmen met een vriendin.

Kaartverkoop

Voorafgaand aan het Prinsenbal zijn de eerste verkoopmomenten geweest voor de jaarlijkse Tonpraotersaovonden, die op 18 en 19, 25 en 26 januari en 1 en 2 februari plaatsvinden in Blaospaleis De Meent. Er zijn echter nog kaarten te koop à 11,00 euro per stuk. Zowel op dinsdag 8 januari als op zaterdag 12 januari is het nog mogelijk om kaarten te kopen, in De Meent. Op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 13.00 uur tot 14.30 uur. Op beide dagen kunnen kaarten ook telefonisch gereserveerd worden (06-22173203).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden