De vrijwilligers: Jos Jansen, Caroline van der Waals en Jacqueline Dona.
De vrijwilligers: Jos Jansen, Caroline van der Waals en Jacqueline Dona. (Foto: )

Een probleem van de hele samenleving

Van de redactie

Taalpunt Heeze-Leende                                

Ben jij of ken jij iemand die moeite met lezen of schrijven heeft? Dan verwelkomt het Taalpunt je elke dinsdagochtend in de bibliotheek.

Heeze-Leende - Als je niet zo goed kunt lezen of schrijven dan; kun je niets doen met een computer, kun je niet voorlezen aan jouw kind, zie je niet wat de slager in de aanbieding heeft, weet je niet hoe je medicijnen moet innemen, weet je niet hoe laat jouw bus of trein vertrekt, schaam je je voor jezelf en kun je erg eenzaam worden.

Een probleem
van ons allemaal

Een op de tien Nederlanders kan niet goed lezen en schrijven. Dat is een probleem van ons allemaal. Want wie niet goed kan lezen of schrijven kan ook niet meedoen in onze samenleving. En de samenleving is van ons allemaal.

Loop binnen bij het Taalpunt op dinsdagochtend in de bieb

Iedereen is welkom op de gratis inloopochtend, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, in het Taalpunt Heeze-Leende.

Heb je zelf geen moeite met lezen en schrijven? Help dan je buurman, moeder, vriend of kennis over die drempel en kom de eerste keer gewoon samen naar het Taalpunt in de Bieb in 't Perron. Iedere dinsdagochtend, loop je daar zo binnen. Er is dan altijd een vrijwilliger aanwezig, die héél graag samen met jou wil kijken hoe jij beter kunt leren lezen en schrijven. Met geduld en met een kopje koffie of thee. Samen bespreek je wat het beste bij jou past. En het kost helemaal niets.

Kom in actie!

Moedig jouw buurman, jouw vader of moeder, jouw vriend of collega aan om naar het Taalpunt te gaan. Er gaat dan een hele nieuwe wereld open: want je leert zelf een brief te schrijven, of een boodschappenlijst, of je ziet hoe laat de bus vertrekt. En wie weet, stuur je binnenkort jouw eerste mail.

Meer berichten