De 3FM-dj's Rob Janssen en Jorien Renkema wandelen door Noord-Brabant. Foto: NPO 3FM
De 3FM-dj's Rob Janssen en Jorien Renkema wandelen door Noord-Brabant. Foto: NPO 3FM (Foto: )

3FM Serious Request bezoekt regio

Roy de Leijer

Nieuwe opzet benefietactie

De benefietactie Serious Request heeft een nieuwe opzet. De dj's van 3FM laten zich niet meer opsluiten in het Glazen Huis, maar trekken vanaf drie verschillende locaties een week lang, 24 uur per dag, te voet van actie naar actie. Ook deze regio wordt aangedaan.

REGIO - Vanaf 2004 lieten de dj's van 3FM zich een week lang zonder te eten opsluiten in het Glazen Huis. Na veertien edities is er echter gekozen voor een nieuw concept. Dit jaar laten de dj's zich niet opsluiten, maar trekken ze het land in. "We willen een zo groot mogelijk deel van Nederland bereiken. Vooral plaatsen waar Serious Request nog nooit is geweest worden aangedaan. Bij de oude opzet kwamen de mensen naar één locatie in het land. Dat was niet voor iedereen haalbaar", zegt NPO-woordvoerder Danny Vormer.

Drie teams, steeds bestaande uit twee 3FM-dj's, wandelen 24 uur per dag voor het goede doel. Onderweg moeten de dj's voor hun eigen onderkomen en maaltijden zorgen. Dat doen ze vanuit drie locaties in Nederland.

De dj's Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december vanuit Weert, Sander Hoogendoorn en Eva Koreman beginnen op Vlieland en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen trappen af in Hengelo. Uiteindelijk finishen de dj's op kerstavond in TivoliVredenburg in Utrecht. Daar werd de eerste editie van Serious Request gehouden. Vormer: "We hebben drie routes uitgezet waarvan we denken dat het haalbaar moet zijn om op kerstavond in Utrecht aan te komen."

Janssen en Renkema bezoeken onder meer de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Best, Boxtel en Haaren tijdens hun 171 kilometer lange wandeling.

3FM Serious Request: De Lifeline wordt gemaakt voor en door het publiek: zij organiseren acties waar de dj-teams tijdens hun tocht voorbijtrekken. Alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd. Zo houdt carnavalsvereniging De Ossedrijvers in Sterksel een pubquiz. In Geldrop is er onder meer een lichtjeswandeling. En in Boxtel staat een festival in het teken van Serious Request. Ook verschillende scholen in de regio komen in actie. Leerlingen van het SintLucas in Eindhoven maken radio in hun eigen Glazen huis. Daarnaast worden er flessenacties en sponsorlopen gehouden.

Vanuit Utrecht krijgen de dj's in het land opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren. Ook wordt er radio gemaakt. Bij Serious Request hoort ook het aanvragen van platen voor geld. Daarnaast organiseer 3FM in TivoliVredenburg een festival met optredens, workshops en lezingen. Ook is het mogelijk om geld te doneren. Alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis. Het publiek kan voor het eerst kiezen uit drie verschillende goede doelen: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten. Voor meer info en alle acties zie: 3fm.nl/seriousrequest.

Meer berichten