Foto: BART LIJTEN

Nieuw dj-duo in lokale Gloaze Kooi

Roy de Leijer

Vierde editie benefietactie

Hardy Clement uit Gastel en Siem Driessen uit Soerendonk laten zich eind dit jaar 55 uur opsluiten voor het goede doel. Op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 december nemen zij hun intrek in de Gloaze Kooi. Dit jaar wordt er met de Cranendonckse benefietactie geld ingezameld voor Jeugdclubs Budel.

CRANENDONCK - Net als voorgaande jaren staat de Gloaze Kooi, een tot radiostudio omgebouwde unit, opgesteld op de Markt in Budel. Het evenement wordt voor de vierde keer gehouden. Er wordt opnieuw samengewerkt met café City Bar.

Dit jaar laten de dj's Hardy Clement uit Gastel en Siem Driessen uit Soerendonk zich opsluiten voor het goede doel. Ze lossen de Budelse dj's Ed Hensen en Leon Slaats af. Dit tweetal nam in 2015 het initiatief voor de verzoekplaatjesmarathon.

Net als hun voorgangers krijgen Clement en Driessen tijdens hun verblijf in de Gloaze Kooi bezoek van verschillende gast-dj's. Vanuit die rol maakte Clement vorig jaar al kennis met de benefietactie. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken om in de Gloaze Kooi plaats te nemen. Voor Driessen is het de eerste keer dat hij zijn opwachting maakt in de mobiele radiostudio, waarin een aparte slaapruimte is gemaakt. Hij verwacht dat het in het begin wel even wennen zal zijn. Driessen: "Normaal gesproken draaien we op feesten en festivals. Nu gaan we 55 uur radio maken. Dat is een wereld van verschil. We moeten daarom van tevoren nog wel even oefenen met de apparatuur. Die is namelijk anders dan dat we gewend zijn." Clement vult aan: "We moeten ook nog wat radiospelletjes en acties bedenken. Veel dingen zullen spontaan ontstaan."

In 2015 ging de opbrengst van de benefietactie naar de bewoners van zorgcentrum Mariënburght in Budel. In 2016 ging het ingezamelde geld naar Stichting Kindervakantiewerk Budel en Stichting Jeugdcomité Soerendonk. Vorig jaar was de opbrengst voor de huiskamerprojecten in de gemeente Cranendonck. Dit keer wordt er geld ingezameld voor Jeugdclubs Budel. De opbrengst wil de vereniging gebruiken voor het realiseren van een speelheuvel bij haar blokhut in Budel.

Ook dit jaar wordt er op de Markt een transparante tent geplaatst. Hierin zullen diverse activiteiten en optredens plaatsvinden. Optredens zijn er onder meer van Whalebone, Michiel Malschaert, PartyFrieX, Gaaas!!! en Bonte Carlo. Op vrijdag 28 december staat het programma grotendeels in het teken van carnaval. Ook wordt er weer een Gloaze Kooi-loterij gehouden. Voor de kinderen houdt Jeugdclubs Budel onder meer een kinderbingo, ranjacantus, kinderontbijt en Gloazekooi got talent.

De benefietactie De Glaoze Kooi gaat op donderdag 27 december van start. De sleutel wordt die middag om twee uur omgedraaid. Op zaterdag 29 december omstreeks 21.00 uur woorden de dj's bevrijd. De Gloaze Kooi kan worden gevolgd via de livestream op www.gloazekooi.nl

Meer berichten