Foto: VisitBrabant

Vervoerders komen met Groene Haltes

Van de redactie

Wandelaars dichter bij de natuur

Wandelaars kunnen nu makkelijker met de bus naar de mooiste natuurgebieden van Brabant reizen. Provincie Noord-Brabant, Routebureau Brabant en openbaar vervoerders Arriva en Hermes introduceren negen Groene Haltes. De Groene Haltes liggen vlakbij bekende Brabantse natuurgebieden en zijn het ideale startpunt voor een wandeling.

BRABANT - Groene Haltes zijn door wandelaars eenvoudig te herkennen aan het groene label op het haltebord. Wandelaars kunnen op de website www.Bravo.info hun reis plannen naar zo'n Groen Halte.

Wijzen

Elke Groene Halte heeft een informatiepaneel, waarop de wandelknooppunten in het natuurgebied te zien zijn. Pijlen wijzen de wandelaar vanaf de bushalte de weg naar het knooppuntennetwerk. Eigenlijk best vrij simpel dus.
"De Groene Haltes maken dat het niet meer noodzakelijk is om met de auto of de fiets naar een natuurgebied te reizen. Zo is het voor inwoners van Brabant, maar zeker ook voor onze toeristen, dus nog makkelijker om te gaan genieten van onze Brabantse natuur", aldus gedeputeerde Christophe van der Maat.

Negen haltes
Openbaar vervoerders Arriva en Hermes introduceren maar liefst 9 Groene Haltes. De 9 Groene Haltes zijn:

1. Hertog Hendriksingel in 's-Hertogenbosch, nabij natuurgebied Het Bossche Broek.

2. De Rips in Bakel, nabij natuurgebied De Stippelberg.

3. Spoorlaan in Goirle, nabij natuurgebied De Regte Heide.

4. Heesterdijk in Someren, nabij natuurgebied De Strabrechtse Heide (Oost).

5. WC Coevering in Geldrop, nabij natuurgebied De Strabrechtse Heide (West).

6. Udenseweg in Nistelrode, nabij natuurgebied De Maasthorst.

7. Busstation in Loon op Zand, nabij natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen.

8. Postbaan in Ossendrecht, nabij natuurgebied De Brabantse Wal.

9. Krommeweg in Putte, nabij natuurgebied Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide.

Meer informatie over deze negen Groene Haltes, alsook over de nabijgelegen schitterende natuurgebieden is te vinden op de 2 navolgende websites

www.visitbrabant.com/groenehalte

www.bravo.info/groene-haltes

Verantwoordelijk

Elk jaar worden maar liefst zo'n 94 miljoen fiets- en wandeltochten afgelegd in Noord-Brabant. Deze tochten zorgen voor meer dan 196 miljoen euro aan bestedingen. Routebureau Brabant is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de promotie van alle knooppuntroutes in Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Routebureau Brabant is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie voor Noord-Brabant als toeristische bestemming.

Meer berichten